Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνελήφθη ο ασθενής που έκοψε το οξυγόνο από τον 76χρονο

08 Απριλίου 2021 17:43

Συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης ο ασθενής που φέρεται να ευθύνεται για τον θάνατο του 76χρονου στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

Οι αρχές ταυτοποίησαν τα δακτυλικά του αποτυπώματα στο μηχάνημα του αναπνευστήρα από το οποίο αποσυνδέθηκε ο 76χρονος και προχώρησαν στη σύλληψή του.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, ενώ παραμένει φρουρούμενος στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, καθώς νοσεί από κορωνοϊό

H ανακοίνωση της Αστυνομία: «Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, στο πλαίσιο διερεύνησης περιστατικού θανάτου νοσηλευόμενου διασωληνωμένου ασθενούς στο Νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» σχημάτισε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού, επίσης νοσηλευόμενου στον ίδιο θάλαμο, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας. Ο 62χρονος συνελήφθη και φυλάσσεται φρουρούμενος στο Νοσοκομείο».

Το χρονικό της υπόθεσης
Σε εγκληματική ενέργειαοφείλεται ο θάνατος του 76χρονου ασθενή με κορωνοϊό, που βρισκόταν διασωληνωμένος σε δωμάτιο στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός».

Ο θάνατος του άντρα φαίνεται να οφείλεται σε ανθρώπινη παρέμβαση και πιο συγκεκριμένα να του έκοψε την παροχή οξυγόνου ένας 58χρονος που νοσηλεύονταν στον ίδιο θάλαμο. Οι ψυχίατροι του νοσοκομείου είχαν εξετάσει τον 58χρονο και είχαν καταλήξει ότι δεν είναι επικίνδυνος.Παρόλα αυτά παράλληλα με την αστυνομική έρευνα έχει διαταχθεί ΕΔΕ από το νοσοκομείο.

Το χρονικό

Ο 76χρονος ασθενής ήταν διασωληνωμένος, όταν ξαφνικά άρχισε να χτυπά ο συναγερμός του μηχανήματος μηχανικής υποστήριξης που έδινε το σήμα ότι ήταν εκτός λειτουργίας.

Όταν οι γιατροί μπήκαν στον θάλαμο διαπίστωσαν ότι ο 76χρονος ήταν νεκρός και παρά τις προσπάθειές τους να τον επαναφέρουν στη ζωή δεν κατάφεραν να τον σώσουν.

Ανθρωποι της ΕΛ.ΑΣ. βρέθηκαν στο Ερυθρός Σταυρός και εξετάζουν τα πάντα, από τεχνικό πρόβλημα στη λειτουργία του μηχανήματος μέχρι και το ενδεχόμενο ανθρώπινης παρέμβασης στο σύστημα μηχανικής υποστήριξης. Επιπλέον εξετάζεται για ποιον λόγο δε λειτούργησε ούτε το εφεδρικό μηχάνημα που χρησιμοποιείται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Από την πρώτη στιγμή οι υποψίες στράφηκαν στον άλλο ασθενή. Σύμφωνα με τον διοικητή της Α ΥΠΕ Αττικής, Παναγιώτη Στάθη ο ίδιος κάλεσε την ασφάλεια να επιληφθεί του θέματος καθώς ο άλλος ασθενής 58 ετών, εμφάνιζε ήπια ψυχολογικά προβλήματα αλλά αναγκαστικά νοσηλευόταν στον ίδιο θάλαμο με κορωνοϊό λόγω της πληθώρας των περιστατικών.

eleftherostypos.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr