Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπόθεση Βαλυράκη: Ύποπτοι δύο ψαράδες για τον θάνατο του πρώην υπουργού

29 Ιουλίου 2021 22:50

O εισαγγελέας καλεί σε ανωμοτί κατάθεση δύο ψαράδες από την Ερέτρια, οι οποίοι κατονομάστηκαν από αυτόπτη μάρτυρα - Έχουν διορία μέχρι τη Δευτέρα να καταθέσουν - Τι είπε στις αρχές ο αυτόπτης μάρτυρας - Πώς αξιολογεί τις εξελίξεις ο δικηγόρος της οικογένειας Βαλυράκη

Σημαντικές εξελίξεις που ενδεχομένως ρίξούν φως στις συνθήκες θανάτου του πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη αναμένονται τις επόμενες ημέρες. Δύο επαγγελματίες ψαράδες από την περιοχή της Ερέτριας θεωρούνται πλέον ύποπτοι για το ότι ο πρώην υπουργός έχασε τη ζωή του.

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν σε ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1, οι δύο ψαράδες κατονομάστηκαν από αυτόπτη μάρτυρα. Πιο συγκεκριμένα ο αυτόπτης μάρτυρας φέρεται να έχει καταθέσει ότι οι δύο ψαράδες προσέγγισαν το σκάφος του Σήφη Βαλυράκη και πάνω σε καβγά τον χτύπησαν με κάποιο κοντάρι και εκείνος έπεσε στη θάλασσα, όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της τηελόρασης του ΑΝΤ1, τώρα ο εισαγγελέας Χαλκίδος τους καλεί σε ανωμοτί κατάθεση μέχρι τη Δευτέρα.

 Όπως λέει ο Μανώλης Φωτάκης, δικηγόρος της οικογένειας Βαλυράκη, «ο ένας εκ των δυο του κατάφερε με δύναμη δυο δυνατά τουλάχιστον χτυπήματα στο κεφάλι, τα οποία είναι συμβατά με τις ιατροδικαστικές εκθέσεις, πράξη η οποία οδηγεί σε εγκληματική ενέργεια. Μετά από τα χτυπήματα αυτά (ο Σήφης Βαλυράκης) έπεσε στη θάλασσα και το επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος, με ταχύτητα απομακρύνθηκε από το σημείο».

Τα πορίσματα των ιατροδικαστών έκαναν λόγο για χτυπήματα στο θύμα, τα οποία δεν δικαιολογούν θαλάσσιο δυστύχημα. Ο Αναστάσιος Δέδες, δικαστικός πραγματογνώμονας και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας Βαλυράκη, ανέφερε πως «εφόσον ο χειριστής του σκάφος κάθεται στο μπαλόνι, δίπλα στο χειριστήριο και κινείται με μικρή ταχύτητα, είναι αδύνατον η δική του προπέλα σε αυτή τη φάση να χτυπήσει τον χειριστή. Αυτό είχα πει από την αρχή».

Όπως συμπληρώνει ο κ. Φωτάκης, «έχουμε ιατροδικαστικές εκθέσεις, οι οποίες συμφωνούν και οι δυο ότι έχουμε 15 χτυπήματα, έχουμε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, κακώσεις δηλαδή που δεν προέρχονται από την προπέλα. Και δένουν αυτά τα έγγραφα με την κατάθεση του αυτόπτη μάρτυρα».

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr