Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φωτιά: Εφιάλτης δίχως τέλος - Σε πύρινο κλοιό η Αττική - Νύχτα αγωνίας και σε Εύβοια, Ηλεία και Μεσσηνία

06 Αυγούστου 2021 01:52

Πύρινος όλεθρος στην Αττική με την καταστροφική φωτιά να μετατρέπει σε στάχτη ό,τι βρίσκει στο πέρασμά της, την ώρα που μαίνονται φωτιές σε Εύβοια, Ηλεία και Μεσσηνία. 

Τα ξημερώματα της Παρασκευής οι κάτοικοι σε Καπανδρίτι, Πολυδένδρι, και περιοχές του Αγίου Στέφανου, Πευκόφυτο και οικισμός Ποντίων έλαβαν μήνυμα του 112 για να εκκενώσουν τα σπίτια τους.  Αττική οι κάτοικοι σε Πολυ

Η αναζωπύρωση της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη το μεσημέρι της Πέμπτης σαρώνει τη βόρεια Αττική έχοντας κάψει σπίτια και χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης σε Δροσοπηγή, Κρυονέρι, Tατόι και Αφίδνες.

Από το καταστροφικό πέρασμά της η φωτιά έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής τον τραυματισμό πέντε ατόμων,  οι οποίοι έχουν μεταφερθεί με εγκαύματα στο ΚΑΤ. Δύο εθελοντές δασοπυροσβέστες  είναι σε σοβαρότερη κατάσταση και έχουν μεταφερθεί στη ΜΕΘ του ΚΑΤ. 

Παράλληλα, δασοπυροσβέστης που επιχειρούσε για την κατάσβεση της φωτιάς στο Κρυονέρι, έπεσε σε πηγάδι και μεταφέρθηκε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. 

Η φωτιά πέρασε κάθετα και την Εθνική Οδό - η οποία παραμένει κλειστή - στο ύψος των Αφιδνών δημιουργώντας τεράστια αγωνία για τι μέλλει γενέσθαι καθώς από τη δύση του ηλίου στη μάχη της κατάσβεσης συμμετέχουν μόνο επίγειες δυνάμεις, όπου αυτό είναι εφικτό, και η πυρκαγιά έχει πάρει πορεία προς Καπανδρίτι και Άγιο Στέφανο. Λίγο μετά τις 23.00 οι κάτοικοι άρχισαν να εγκαταλείπουν τον Άγιο Στέφανο, το Καπανδρίτι αλλά και το Πολυδένδρι

ethnos.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr