Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορωνοϊός - Δραματική έκκληση μητροπολιτών: «Θέλουμε να μας βρει η άνοιξη στα μαύρα;»

07 Νοεμβρίου 2021 20:35

Έκκληση προς τους πιστούς να εκμεταλλευτούν τα όπλα που προσφέρει η επιστήμη στον πόλεμο κατά της πανδημίας απηύθυναν οι μητροπολίτες Δημητριάδος Ιγνάτιος και Λαρίσης Ιερώνυμος.

 

«Αν δεν πάρουμε αυτό που η επιστήμη μας προσφέρει ως όπλο αντιμετώπισης της πανδημίας, τότε δυστυχώς θα έχουμε παγιδευτεί σε μία δαιμονοποίηση που δεν αρμόζει στους Έλληνες οι οποίοι πάντα ξέρουμε να δεχόμαστε και την επιστήμη χωρίς να διακυβεύεται η πίστη μας στο Θεό και στην ανάσταση. Για αυτό θέλουμε και εσείς να είστε κοντά μας γιατί δεν πρέπει καθόλου να φοβηθούμε αλλά να πορευτούμε ενωμένοι», τόνισε ο μητροπολίτης Δημητριάδος από τον ιερό ναό αγίου Νικολάου Λάρισας όπου τελέσθηκε αρχιερατικό συλλείτουργο στη μνήμη των εν Λαρίση αγίων.

«Όλοι μας καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε αυτή την παιδαγωγία του Θεού της πανδημίας. Ένα πράγμα χρειαζόμαστε όμως να μη φοβηθούμε και να κρατήσουμε την ενότητά μας χωρίς να διακυβεύουμε την πίστη μας παίρνοντας την επιστημονική γνώση και εμπειρία για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία», συνέχισε.

«Για αυτό και όλοι οι ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος αποφασίσαμε να σταθούμε αντάξιοι των περιστάσεων. Αυτή την ώρα επ΄ουδενί κινδυνεύει η πίστη μας αλλά κινδυνεύουμε εμείς οι πιστοί και οι μεταξύ μας σχέσεις», υπογράμμισε σύμφωνα με την ιστοσελίδα orthodoxia.info.

«Θέλουμε να μας βρει η άνοιξη στα μαύρα;»
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος ο οποίος κάλεσε τους πιστούς να αναρωτηθούν αν θέλουμε ως κοινωνία να μας βρει η άνοιξη στα μαύρα.

«Δυστυχώς το πείσμα κάποιων επιμένει να μας αποστερεί αυτές τις ευκαιρίες αφού υπάρχουν ακόμη υψηλά νούμερα όχι τόσο των κρουσμάτων όσο των διασωληνωμένων και των κεκοιμημένων αδερφών μας και αυτό είναι που και εμάς μας συνέχει και προσευχόμαστε για την ανάπαυση όλων».

«Επειδή όμως η Εκκλησία διεκδικεί τη ζωή και όχι το θάνατο ερχόμαστε να αναρωτηθούμε εάν τώρα έχουμε πενήντα άτομα κατά μέσο όρο δηλαδή χίλιους πεντακόσιους νεκρούς, σε ένα μήνα αν θα εξελιχθεί η κατάσταση αυτή πόσους νεκρούς θα φτάσουμε την άνοιξη; Θα είμαστε όλοι μέσα στα μαύρα; Αυτό θέλουμε;» αναρωτήθηκε ο μητροπολίτης Λαρίσης.

«Γιατί ένα τέτοιο πείσμα στα όπλα που η επιστήμη μας προσφέρει και ένα τέτοιο πείσμα εναντίον σε όσους προσπαθούν να βοηθήσουν; Πότε θα ξυπνήσουμε; Κάποια πράγματα έχει αποδειχθεί ότι δεν αντιμετωπίζονται με τη λογική γιατί οι άνθρωποι δεν θα σκεφτούν λογικά και πρέπει να αντιμετωπιστούν με την ενθάρρυνση και με την πειθώ και όχι με την υποχρεωτικότητα. Όπως και να έχει πάντα κάποιοι θα προσπαθούν να βρουν τρόπους να ξεφύγουν από αυτό που τους υποχρεώνει το κράτος ή οποιοσδήποτε άλλος», σημείωσε.

Μάλιστα, όπως διευκρίνισε ο κ. Ιερώνυμος το σπουδαίο είναι να κατανοήσουμε την ευθύνη που έχουμε όλοι μας αλλά και το πώς θα την προβάλλουμε έτσι ώστε ο λαός μας να γλιτώσει από αυτή την πανδημία.

«Να θυσιαστούμε για την πίστη μας και την πατρίδα μας. Ναι, αυτό προτρέπουμε και αυτό αναδεικνύει η σημερινή ημέρα αλλά η μάταιη θυσία καταδικαζόταν πάντα και από την Πατρίδα αλλά και από την Εκκλησία. Για αυτό πρέπει να αρχίσουμε να αναρωτιόμαστε σε ποιο μέτρο είναι αυτοκτονία η συμπεριφορά ορισμένων αφού και η αυτοκτονία επιτιμάτε βαριά από τα εκκλησιαστικά επιτίμια», σημείωσε.

Ωστόσο, ο μητροπολίτης Λαρίσης ξεκαθάρισε ακόμη πως ο φόβος δεν είναι η αντίδραση στα όσα συμβαίνουν.

«H πρόληψη, η συμβουλή και η συνεργασία με τους γιατρούς είναι η απάντηση στα όσα συμβαίνουν για αυτό δεν πρέπει να αφήσουμε το φόβο να μας καταβάλει τη στιγμή που υπάρχουν λύσεις. Θα πρέπει να βάλουμε μυαλό και να πάρουμε αποφάσεις που θα μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε αυτό που μας βασανίζει και να μπορέσουμε έτσι να πάρουμε τις ζωές μας πίσω», κατέληξε κ. Ιερώνυμος.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr

Σχετικά Άρθρα