Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άνοιξε το 4άστερο Moxy Athens City με 201 δωμάτια στην Ομόνοια

09 Μαϊος 2022 20:32

Μια θέση στον τουριστικό χάρτη της Αθήνας αναζητούν μεγάλες διεθνείς ξενοδοχειακές αλυσίδες και έλληνες επιχειρηματίες, που επενδύουν κυρίως σε τετράστερα και πεντάστερα ξενοδοχεία με… φόντο την Ακρόπολη.

Τα δύο χρόνια πανδημίας φαίνεται πως δεν αποτέλεσαν εμπόδιο στις επενδύσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο, οι οποίες μόνο φέτος αναμένεται να ξεπεράσουν τα 2 δισ. ευρώ αναβαθμίζοντας περαιτέρω το τουριστικό προϊόν της πρωτεύουσας.

 Μία από αυτές τις αλυσίδες είναι και η Marriott International, η οποία ανοίγει και το πρώτο Moxy Hotel στην καρδιά της Αθήνας και συγκεκριμένα στην οδό Σταδίου 65 στην πλατεία Ομονοίας, ως μετατροπή του Σαρόγλειου Μεγάρου.

moxy4

Το κτήριο ιδιοκτησίας του Μετοχικού Ταμείου Στρατού και της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, που μέχρι πριν από αρκετά χρόνια στέγαζε το Ειρηνοδικείο Αθηνών, μετατράπηκε από τις εταιρείες Dimand και Prodea Investments στο πρώτο ξενοδοχείο της αλυσίδας Moxy Hotels του ομίλου Marriott στην Αθήνα. Το νέο ξενοδοχείο δημιουργήθηκε μετά από τη ριζική ανακατασκευή του Σαρόγλειου Μεγάρου, που έχει νοικιαστεί για 25 χρόνια από την Dimand.

Τη διαχείρισή του έχει αναλάβει η SWOT Hospitality Management Company, η οποία διαχειρίζεται και το 5άστερο Nikki Beach Resort & Spa στο Πόρτο Χέλι της Αργολίδας και το 4άστερο SanSal Boutique Hotel στην πόλη των Χανίων.

Η συγκεκριμένη εταιρεία μάλιστα, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι ανέλαβε τη διαχείριση των ολοκαίνουργιων 5άστερων Magma Resort Santorini – The Unbound Collection by Hyatt, Monasty by Autograph Collection (Marriott) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και Υi Mykonos, που θα λειτουργήσουν μέσα στο 2022, αλλά και του 5άστερου Lindian Village στη Ρόδο, που πλέον ανήκει στη βρετανική Zetland Capital.

Το έργο, λοιπόν, ύψους 20 εκατ. ευρώ, ολοκληρώθηκε και αναμένεται κάνει εγκαίνια στις 27-28 Μαρτίου 2022, σηματοδοτώντας έτσι και την έλευση του πρώτου ξενοδοχείου «Moxy» στην Αθήνα, το γνωστό και πολύ ανερχόμενο brand του αμερικανικού ομίλου Μarriott.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο Moxy λειτούργησε στην Πάτρα πέρυσι (πάλι στο project που «έτρεξε» η Dimand με την Prodea Investments ΑΕΕΑΠ), με τα πλάνα να περιλαμβάνουν τη δημιουργία και άλλων αντίστοιχων μονάδων στα αστικά κέντρα ανά την Ελλάδα, ανάλογα φυσικά και με το πώς θα είναι οι συνθήκες στην μετά την εποχή του κορωνοϊού.

Το νέο ξενοδοχείο θα έχει δυναμικότητα 200 δωματίων, αποτελώντας μία ακόμη σημαντική τονωτική «ένεση» στην περιοχή της Ομόνοιας μαζί με τις υπόλοιπες ξενοδοχειακές επενδύσεις, κυρίως από τον ισραηλινό όμιλο των Brown Hotels.

Τα ξενοδοχεία Moxy αποτελούν από τα σχετικά πιο νέα brands του ξενοδοχειακού κολοσσού, αφού δημιουργήθηκαν μόλις το 2014. Η συγκεκριμένη αλυσίδα θεωρείται από τις πιο ελκυστικές όσον αφορά στη σχέση ποιότητας- τιμής, με πολύ γρήγορο και δωρεάν Wi-Fi, τηλεοράσεις 49 ιντσών σε κάθε δωμάτιο με Netflix, σύγχρονα και ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά που απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε επισκέπτες νεαρής ηλικίας και στη γενιά Υ (Millennials ή Generation Y), δηλαδή σε όσους έχουν γεννηθεί από το 1980 έως το 2000.

Συν τοις άλλοις, θεωρούνται από τα «ανθεκτικά» brands για την επόμενη μέρα, όπως διαμορφώνονται πλέον οι συνθήκες λόγω της πανδημίας, με ένα στοιχείο που, όπως εκτιμάται, λείπει από την Αθήνα.

Το ξενοδοχείο διαθέτει συνολικά 201 δωμάτια (200 δωμάτια και μία penthouse σουίτα), ένα bar – restaurant, γυμναστήριο και μια μικρή αίθουσα συνεδριάσεων.

Ο ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις της διασκέδασης

Το καινούριο ξενοδοχείο-κόσμημα, αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για τους κυνηγούς της διασκέδασης με ένα ζωντανό και αυθόρμητο σκηνικό με εκπληκτική θέα στον ορίζοντα της πόλης και την Ακρόπολη.

Η κεντρική και ιστορική τοποθεσία του, δίπλα στις οδούς Σταδίου και Αθηνάς και μία «ανάσα» μακριά από πολιτιστικά αξιοθέατα, το καθιστά ένα από τα σημαντικότερα και εύκολα προσβάσιμα ξενοδοχεία στην καρδιά της πόλης.

Τα δωμάτιά του διαθέτουν μοντέρνα και απαλή επίπλωση, σε ένα ενστικτώδες κτίριο, που γιορτάζει τη βιωσιμότητα μέσω της αρχιτεκτονικής εκδήλωσης, εμπνευσμένο από το δώρο της Θεάς Αθηνάς στην πόλη: την ελιά! Σχεδιασμένα για να μεγιστοποιούν κάθε εκατοστό χώρου, είναι γεμάτα μικρές εκπλήξεις και μεγάλες απολαύσεις, όπως προβολείς LED που ενεργοποιούνται με κίνηση και καμπίνα ντους.

Οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, οι επισκέπτες θα μπορούν να γευτούν λαχταριστά σνακ και ποτά από το μπαρ του ξενοδοχείου, να συνεχίσουν τις καθημερινές τους ρουτίνες προπόνησης επισκεπτόμενοι το γυμναστήριο ή κολυμπώντας στην πισίνα του ξενοδοχείου. Θα μπορούν επίσης να επισκεφτούν το εντυπωσιακό σπα για ατέλειωτες στιγμές ευεξίας και χαλάρωσης μετά από μία έντονη ημέρα.

moxy3

Επέκταση σε Θεσσαλονίκη και Μύκονο

Η Moxy Hotels φαίνεται πως βρήκε το… λιμάνι της στην Ελλάδα, καθώς ετοιμάζει ήδη άλλα δύο ξενοδοχεία, ένα στη Θεσσαλονίκη και ένα στο νησί-πόλο έλξης τουριστών, τη Μύκονο.

Συνεπώς μαζί με το ήδη υπάρχον ξενοδοχείο της Πάτρας, η Moxy Hotels θα φέρει συνολικές επενδύσεις πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ στη χώρα και θα δημιουργήσει άμεσα και έμμεσα περίπου 600 νέες θέσεις εργασίας.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr

Σχετικά Άρθρα