Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλλάζει ο Τουρισμός για Όλους: Πότε η κλήρωση στο tourism4all

14 Ιουνίου 2022 19:19

Με αλλαγές φέτος ο Τουρισμός για Όλους, το voucher των 150 ευρώ θα αφορά εστίαση και ακτοπλοϊκά. Όπως όλα δείχνουν η πλατφόρμα θα ανοίξει στις 20-25 Ιουνίου, ενώ η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου.

Λίγες μέρες ακόμα θα πρέπει να περιμένουν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους για να ανοίξει η πλατφόρμα και να μπορέσουν να κάνουν αίτηση με κωδικούς TaxisNet.

 Tο υπουργείο Τουρισμού, με ένα νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού – ύψους 30 εκατ. ευρώ περίπου – επιχειρεί να στηρίξει και φέτος τη ζήτηση για διακοπές αλλά και τις επιχειρήσεις του κλάδου που μετά από δύο χρόνια πανδημίας έρχονται αντιμέτωπες με νέες προκλήσεις εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία και της ενεργειακής κρίσης.

Το νέας μορφής και δομής πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού για την περίοδο 2022-2025 θα «τρέξει» με voucher στα πρότυπα του «Freedom Pass».

Το voucher των 150 ευρώ που θα δοθεί σε ψηφιακή κάρτα και θα εξαργυρώνεται άμεσα, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκτός από τα καταλύματα και στα ακτοπλοϊκά, αλλά και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κάτι που θα συμβεί φέτος για πρώτη φορά.

 Αυτό πρακτικά σημαίνει πως θα εξαργυρώνονται και για φαγητό, ποτό. Ωστόσο, προς το παρόν δεν υπάρχει περαιτέρω διευκρινίσεις για τον τρόπο και τα κριτήρια.

Όπως όλα δείχνουν η πλατφόρμα θα ανοίξει στις 20-25 Ιουνίου, ενώ η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου.

 Έτσι, περίπου στις 4-5 Ιουλίου οι δικαιούχοι θα μπορούν να αρχίσουν να χρησιμοποιούν το κουπόνι αυτό σε ό,τι θέλουν εκείνοι.

Τι δηλώσε η Υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη
Για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», τους δικαιούχους και τα κριτήρια μίλησε πριν μερικές μέρες η υφυπουργός τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, ενώ είπε πως οι ανακοινώσεις για το πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα θα γίνουν προς το τέλος του Ιουνίου.

«Το προηγούμενο πρόγραμμα, που ήταν και το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενίσχυσης εσωτερικού τουρισμού για το ’20 και το ’21 τελείωσε τέλος Δεκεμβρίου. Μαζί με τον υπουργό προσπαθήσαμε και πετύχαμε να εξασφαλίσουμε 30 επιπλέον εκατομμύρια. Υπολογίσαμε περισσότερα από αυτά τα οποία απορροφήθηκαν στο προηγούμενο πρόγραμμα και σε περισσότερους δικαιούχους (200.000). Από τη στιγμή που εγκρίθηκε το ποσό δουλεύουμε τις τεχνικές λεπτομέρειες.

Θα έχουμε υψηλότερο ατομικό εισόδημα σε σχέση με άλλα προγράμματα, κυρίως του κοινωνικού τουρισμού. Το ατομικό εισόδημα είναι από 16.000 ευρώ, το οικογενειακό 28.000 ευρώ το οποία αυξάνεται 1.500 ευρώ ανά παιδί».

Όπως σημείωσε η Σοφία Ζαχαράκη, «θα κάνουμε τις ανακοινώσεις μας ώστε η εγγραφή να γίνεται μέσω της πλατφόρμας του Τουρισμού για Όλους, εκεί θα γίνει μία ηλεκτρονική κλήρωση γιατί προφανώς οι δυνάμει δικαιούχοι θα είναι πολύ περισσότεροι, ώστε να καθοριστεί ποιοι θα είναι αυτοί οι 200.000. Αυτό που αλλάζει φέτος είναι ότι το πρόγραμμα γίνεται πολύ πιο απλό, πολύ πιο γρήγορο και λιγότερο γραφειοκρατικό.»

«Θέλουμε η επιχείρηση να πληρώνεται άμεσα και κανείς να μην ταλαιπωρείται με χαρτιά, κατάθεση δικαιολογητικών και όλα τα υπόλοιπα. Πηγαίνεις στο ξενοδοχείο, έχεις μία άυλη κάρτα και με αυτήν απολαμβάνεις την μείωση στο ποσό, που μπορεί να φτάνει και το σύνολο της διαμονής σου, ανάλογα με το πού έχεις επιλέξει να μείνεις. Το φιξ ποσό είναι 150 ευρώ, και είναι, μάλιστα, αυξημένο σε σχέση με την επιδότηση την οποία δίναμε με το προηγούμενο πρόγραμμα.

Αυτό αφορά στη διαμονή. Θα υπάρξει και πρόβλεψη για τα πρακτορεία, όπως είχαμε και στο προηγούμενο πρόγραμμα και βλέπουμε αν θα μπορούσαμε να συμπεριλάβουμε και άλλες υπηρεσίες, όπως τα ακτοπλοϊκά», προσέθεσε.

dikaiologitika.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr

Σχετικά Άρθρα