Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΣΕΠ: Έρχονται προκηρύξεις με σχεδόν 8.000 μόνιμες προσλήψεις

11 Ιουλίου 2022 16:14

Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ δήλωσε πως μετά τις προκηρύξεις των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, σειρά θα πάρει η προκήρυξη για 3.700 νοσηλευτές καθώς και νέα προκήρυξη για άλλες 4.000 θέσεις στους δήμους.

Μετά τα μέσα Αυγούστου όπου αναμένεται ότι θα βγουν οι προσωρινοί πίνακες για 80.000 θέσεις εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής σειρά παίρνουν οι διαδικασίες για την προκήρυξη πρόσληψης 3.700 νοσηλευτών - παίρνουν αυξημένη μοριοδότηση όσοι δούλεψαν στην περίοδο της πανδημίας - καθώς και για άλλες 4.000 θέσεις στους ΟΤΑ όπως γνωστοποίησε ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ Θάνος Παπαϊωάννου.

 Να σημειωθεί ότι στην προκήρυξη για την Υγεία και τους 3.700 νοσηλευτές, υπάρχει πρόβλεψη για αυξημένη μοριοδότηση για όσους δούλεψαν στην περίοδο της πανδημίας.

Λίγες μέρες πριν, στις 4 Ιουλίου ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, από τα Χανιά, δήλωνε:
"Αυτή τη στιγμή η προκήρυξη των 4.000 θέσεων νοσηλευτών ήδη βρίσκεται στο ΑΣΕΠ και μέσα στις επόμενες ημέρες θα αναρτηθεί και αφορά στο σύνολο της κάλυψης των θέσεων που έχει ζητήσει το νοσοκομείο Χανίων. Αντίστοιχα θα βγει προκήρυξη των 700 γιατρών.

Εκεί υπάρχει ένα πρόβλημα στις στοχευμένες ειδικότητες γιατί ήδη στο συγκεκριμένο νοσοκομείο έχουν βγει αυτές οι ειδικότητες αλλά έχουν χαρακτηριστεί άγονες οπότε με κίνητρα που επεξεργάζεται η Αναπληρώτρια Υπουργός θέλουμε να εξαντλήσουμε τις δυνατότητες για να καλυφθούν οι θέσεις όπου υπάρχουν κενά.

 Ωστόσο ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ έκανε γνωστό ότι χρειάζεται περίπου ενάμισης χρόνος από την ώρα της προκήρυξης του ΑΣΕΠ μέχρι να βγουν τα οριστικά αποτελέσματα για τους υποψήφιους.

Δεσμεύτηκε πάντως ότι μέσα στους επομένους 6 με 12 μήνες θα έχει μειωθεί κατά 1/3 η διάρκεια των διαδικασιών.

Ανέφερε ότι μεγάλο πρόβλημα στις διαδικασίες του ΑΣΕΠ αποτελεί ο αριθμός του προσωπικού, με τον Οργανισμό να μετρά 280 άτομα.

Τόνισε επίσης ότι πρέπει να αλλάξει και το πληροφοριακό σύστημα. Πρόσθεσε ότι ευελπιστεί ότι με την αλλαγή της νομοθεσίας η κατάσταση θα βελτιωθεί.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr

Σχετικά Άρθρα