Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σίφνος: Ανατροπή με τον θάνατο του 22χρονου Θανάση - Ήταν θετικός στον κορονοϊό, δεν είχε πάει για μπάνιο

28 Ιουλίου 2022 01:51

Ο 22χρονος φοιτητής από τη Λαμία έκανε διακοπές στη Σίφνο με τους φίλους του - Είχε συμπτώματα, έκανε self test και βγήκε θετικό - Λίγες ώρες μετά έφυγε από τη ζωή - Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα για τον ξαφνικό θάνατο

Σοκ έχει προκαλέσει ο αιφνίδιος θάνατος του 22χρονου Θανάση Ζέρβα, ο οποίος κατέρρευσε μπροστά στα μάτια των φίλων του στην παραλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός βρισκόταν με την παρέα του στη Σίφνο, όπου έκαναν διακοπές. Αρχικά έγινε γνωστό ότι μόλις βγήκε από τη θάλασσα, ένιωσε ξαφνική αδιαθεσία, έκανε εμετό και στη συνέχεια έχασε τις αισθήσεις του.

Ωστόσο, το ρεπορτάζ του lamiareport.gr έρχεται να ανατρέψει σχεδόν τα πάντα. Όπως αναφέρει, ο Θανάσης είχε πάει διακοπές με άλλα παιδιά από τη Λαμία, που είναι μαζί από το Γυμνάσιο. Ήταν περίπου δέκα φίλοι και είχαν κατασκηνώσει σε ένα κάμπινγκ στη Σίφνο.

 Ήταν θετικός στον κορονοϊό - Δεν είχαν πάει για μπάνιο στη θάλασσα
Ο 23χρονος φοιτητής από το πρωί της Τρίτης δεν αισθανόταν καλά. Το μεσημέρι έκανε self test και βγήκε θετικός στον κορονοϊό, ενώ συμπτώματα είχε ακόμα ένας από την παρέα, ωστόσο το τεστ για αυτόν ήταν αρνητικό.

Το απόγευμα της Τρίτης η παρέα πήγε στην παραλία, όχι για μπάνιο, αλλά για να καθίσουν στην σκιά των δέντρων που υπήρχαν εκεί. Ο Θανάσης είχε μείνει στη σκηνή και κατέβηκε λίγο αργότερα όταν αισθάνθηκε καλύτερα. Κάθισε μάλιστα και σε απόσταση ασφαλείας από τα άλλα παιδιά επειδή ήταν θετικός.

Λίγη ώρα αργότερα έκανε εμετό και αμέσως μετά έχασε τις αισθήσεις του. Οι φίλοι του έτρεξαν να βοηθήσουν, ταυτόχρονα κάλεσαν ασθενοφόρο και αναζήτησαν ιδιώτη γιατρό στο κάμπινγκ.

Το ασθενοφόρο έκανε να φτάσει στο σημείο 25 λεπτά περίπου, σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport. Μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο ο γιατρός που βρέθηκε στο σημείο και οι φίλοι του προσπαθούσαν να τον επαναφέρουν, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Ο 23χρονος φοιτητής παρελήφθη από το ασθενοφόρο και διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας της Σίφνου. Εκεί τον παρέλαβαν οι γιατροί σχεδόν χωρίς σφυγμό και για 40 περίπου λεπτά προσπάθησαν να τον επαναφέρουν, δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα.

Οι φίλοι του, που είχαν ακολουθήσει το ασθενοφόρο και περίμεναν με αγωνία έξω από το Ιατρείο της Σίφνου, δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι από τη μια στιγμή στην άλλη ο Θανάσης είχε "φύγει", τόσο απρόσμενα και τόσο άδικα.

Θα "μιλήσει" η ιατροδικαστική
Η σορός του 23χρονου έφτασε αργά το απόγευμα στο λιμάνι του Πειραιά και το πρωί θα γίνει νεκροψία - νεκροτομή στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Πειραιά, η οποία θα ρίξει φως στην αιτία θανάτου του αδικοχαμένου φοιτητή, που ξεκίνησε για διακοπές με τους φίλους του και δεν ξαναγύρισε.

Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και μια επιπλοκή που μπορεί να προκάλεσε η νόσηση από τον κορονοϊό.

Ο Θανάσης είναι γιος του γνωστού αρχιτέκτονα μηχανικού Δημήτρη Ζέρβα και της παθολόγου γιατρού Δέσποινας Κουντούρη, ενώ έχει και μια δίδυμη αδελφή την Ειρήνη. Ο 23χρονος είχε ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του, πετυχαίνοντας την εισαγωγή του στο ΕΜΠ και επιλέγοντας τη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών.

thetoc.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr

Σχετικά Άρθρα