Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΥΠΕΣ: Ενίσχυση των Δήμων με επιπλέον 114 εκατ. ευρώ λόγω ενεργειακής κρίσης

01 Οκτωβρίου 2022 17:25
Με την καταβολή 50+14 εκατ. ευρώ άμεσα κι άλλων 50 εκ. ως το τέλος του χρόνου, επιβεβαιώνεται η δέσμευση προς την ΚΕΔΕ για επιπλέον χρηματοδότηση προς τους Δήμους, ώστε να καλυφθεί το επιπλέον ενεργειακό κόστος για Δήμους και σχολεία.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας και ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης πραγματοποίησαν την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου σύσκεψη με το Προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με βασικό αντικείμενο την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Υπενθυμίζεται ότι για την κάλυψη του ενεργειακού κόστους και των αναγκών θέρμανσης των σχολείων, έχει διατεθεί μέχρι σήμερα έκτακτη ενίσχυση προς τους Δήμους συνολικού ύψους 218 εκατομμυρίων ευρώ.

Τέλος, αποφασίστηκε η διάθεση πρόσθετων κονδυλίων ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ για την καθαριότητα των σχολικών κτηρίων, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που δημιουργούνται από την εφαρμογή του διευρυμένου ωραρίου στα Ολοήμερα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία της χώρας μας.