Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πατέρας Αντώνιος: «Καμία ασέλγεια δεν υπάρχει σε κανένα παιδί, θα απαντήσω σε όλα και θα πέσετε από τα σύννεφα»

25 Νοεμβρίου 2022 22:08

Ο πατέρας Αντώνιος αρνείται τις κατηγορίες περί ασέλγειας και προειδοποιεί με αποκαλύψεις.

Την υπεράσπισή του έχουν αναλάβει τρεις δικηγόροι, με τον πατέρα Αντώνιο να τονίζει, όπως αναφέρει το Star, πως οι καταγγελίες για ασέλγεια δεν ισχύουν και ότι «θα πέσουν από τα σύννεφα με ό,τι βγει στο φως».

«Καμία ασέλγεια δεν υπάρχει σε κανένα παιδί. Θα απαντήσω σε όλα. Θα πέσετε από τα σύννεφα με ό,τι βγει στο φως. Ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του» λέει ο πατέρας Αντώνιος.

Την ίδια ώρα, οι έμπιστοί του, σύμφωνα με το Star, τόνιζαν πως είναι σε άθλια κατάσταση και ανεβαίνει έναν Γολγοθά, σημειώνοντας πως «ο πατέρας θα αποκαθηλωθεί, θα σταυρωθεί και θα αναστηθεί».

Έφοδοι ΕΛ.ΑΣ. στην Κιβωτό: Φύλλο και φτερό οι δομές -Βρέθηκε όπλο, αποδείξεις στα σκουπίδια -Υπό έλεγχο 15 άτομα
Παράλληλα, η πρεσβυτέρα εμφανίστηκε για άλλη μία φορά επιθετική, λέγοντας: «Δεν έχουν στοιχεία για όλα αυτά που λένε. Μας βομβαρδίζουν από παντού. Δεν γνωρίζαμε τίποτα για το κλουβί που λένε και τις τιμωρίες. Δεν ψάχνουμε στοιχεία για να αθωωθούμε, γιατί δεν έχουμε κάνει τίποτα. Δώσαμε τα σπλάχνα μας για τα παιδιά».

Δικηγόροι πατέρα Αντώνιου: «Δεν ανησυχούν οι κατηγορίες για ασέλγεια»
Σύμφωνα με τους δικηγόρους του, ο πατέρας Αντώνιος ό,τι είναι να πει θα το πει στο δικαστήριο, εφόσον κληθεί.

 Οι πληροφορίες που επικαλείται το κανάλι αναφέρουν ότι τη νομική ομάδα δεν τη φοβίζουν κατηγορίες για ασέλγεια και κακοποιήσεις και θεωρούν πως δεν θα σταθούν στο δικαστήριο.

Η αγωνία τους είναι μεγάλη για τον οικονομικό έλεγχο και τι θα δείξει αυτός, καθώς ερευνάται η περίπτωση φοροδιαφυγής και υπεξαίρεσης χρημάτων.

Έφοδος στις δομές της Κιβωτού σε όλη την Ελλάδα
Εν τω μεταξύ, παράλληλες έρευνες και έφοδοι σε δομές της Κιβωτού ανά την Ελλάδα διεξάγονται τις τελευταίες ώρες, με σκοπό τη συγκέντρωση στοιχείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εν εξελίξει έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας εστιάζει σε όλες τις δομές της Κιβωτού και σε 15 άτομα που διοικούσαν την Οργάνωση.

Το πρωί έγινε αστυνομική έφοδος στη δομή της Καλαμάτας, κατόπιν εντολής της Οικονομικής Αστυνομίας, ενώ έρευνες γίνονται σήμερα και στις δομές της Πωγωνιανής και της Κόνιτσας.

Η διευθύντρια της «Κιβωτού» στην Πωγωνιανή: Στις Αρχές θα πω ποια είναι η αλήθεια που κρύβεται πίσω από τις καταγγελίες

Οι ενέργειες αυτές πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της γενικότερης έρευνας της Οικονομικής Αστυνομίας, η οποία περνάει από «ψιλό κόσκινο» όλα τα οικονομικά, προκειμένου να συγκεντρωθούν τυχόν τιμολόγια και παραστατικά που θα βοηθήσουν να πέσει άπλετο φως στην οικονομική δραστηριότητα της Κιβωτού, σε βάθος τουλάχιστον πενταετίας. Θεωρείται, ωστόσο, ότι όλες οι ενέργειες γίνονταν από τα κεντρικά στον Κολωνό, ενώ ήδη έχουν παραλάβει τα λογιστικά βιβλία σε συνεργασία με τον λογιστή της ΜΚΟ.

Από τα μέχρι τώρα δεδομένα προκύπτει ότι από το 2014 και μετά στα ταμεία της Κιβωτού έμπαιναν 5 με 6 εκατ. ευρώ τον χρόνο από δωρεές.

Η πορεία των χρημάτων αυτών θα ελεγχθεί, ενώ ταυτόχρονα θα ελεγχθούν και το πού κατέληξαν οι δωρεές ακινήτων.

Παράλληλα, θα γίνει έρευνα στα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία των 15 στελεχών της Οργάνωσης προκειμένου να διαπιστωθεί αν δικαιολογούνται από τις αμοιβές που λάμβαναν ή αν υπάρχουν στοιχεία για οικειοποίηση χρημάτων από τις δωρεές που έμπαιναν στα ταμεία για τη φροντίδα των παιδιών.

 Τα πρόσωπα αυτά είναι ο πατήρ Αντώνιος, η πρεσβυτέρα και η μητέρα του -που φέρονται ως μέτοχοι στη μη κερδοσκοπική εταιρεία-, επτά μέλη του πρώην ΔΣ και πέντε διευθυντικά στελέχη.

Πεταμένα τιμολόγια στους κάδους απορριμμάτων
Επίσης, στα σκουπίδια στην Καλαμάτα βρέθηκαν σκισμένες αποδείξεις και τιμολόγια του μηνός Δεκεμβρίου της Κιβωτού.

 Ανάλογα ευρήματα είχαν εντοπιστεί και στη δομή της Χίου, κάτι που μπορεί να αναδεικνύει τον πανικό των υπευθύνων μετά τον ορυμαγδό αποκαλύψεων το τελευταίο διάστημα.

Αντίστοιχα, αποδείξεις και τιμολόγια στα σκουπίδια βρέθηκαν χθες και στη δομή της Χίου.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr

Σχετικά Άρθρα