Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στρεπτόκοκκος Α: Σε εγρήγορση ο ΕΟΔΥ για τυχόν κρούσματα στην Ελλάδα

06 Δεκεμβρίου 2022 16:51

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), παρακολουθεί τα δεδομένα του Ηνωμένου Βασιλείου που αφορούν στα περιστατικά του στρεπτόκοκκου της ομάδας Α και βρίσκεται σε εγρήγορση για την έγκαιρη ανίχνευση ανάλογων περιστατικών στη χώρα μας.

Η καλή υγιεινή των χεριών και η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας είναι σημαντική για να σταματήσει η εξάπλωση του παθογόνου, επισημαίνει ο Οργανισμός, προσθέτοντας ότι η έξαρση του στρεπτόκοκκου, οφείλεται ενδεχομένως, σε έναν πιθανό συνδυασμό παραγόντων, συμπεριλαμβανομένου του αυξημένου συγχρωτισμού και της αύξησης που παρατηρείται στις λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος.

«Ο στρεπτόκοκκος της ομάδας Α (GAS) είναι ένα κοινό βακτήριο. Πολλοί από εμάς φέρουμε στο λαιμό και στο δέρμα μας το βακτήριο χωρίς να εμφανίζουμε συμπτώματα λοίμωξης (φορεία του παθογόνου). Ωστόσο, το συγκεκριμένο παθογόνο μπορεί να προκαλέσει σε ορισμένες περιπτώσεις λοίμωξη, ήπια ή και πιο σοβαρή» επισημαίνει σε σημερινή του ανακοίνωση ο ΕΟΔΥ, μετά τα αυξημένα περιστατικά αλλά και τους θανάτους που εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στη Βρετανία, και συνεχίζει:

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr

Σχετικά Άρθρα