Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καιρός: Ερχεται επιδείνωση, αλλά για λίγο -Βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου

07 Ιανουαρίου 2023 15:16

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από την επόμενη εβδομάδα και θα είναι χειμωνιάτικο, καθώς μετά τις υψηλές θερμοκρασίες της τελευταία εβδομάδας, αναμένονται βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ αναφέρει πως ο καιρός θα χαλάσει αισθητά από την Τρίτη και από τα δυτικά της χώρας με βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις. Έντονα φαινόμενα θα σημειωθούν και στα ανατολικά νησιωτικά ενώ οι άνεμοι θα πνέουν 6 με 7 μποφόρ στο Ιόνιο και 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο.

 Πού ενδέχεται να πέσει χιόνι
Συγκεκριμένα, την Τρίτη αναμένεται ο καιρός να επιδεινωθεί με βροχές και χιονοπτώσεις έως και πυκνές, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, με την δυτική Ελλάδα να έχει επίσης ισχυρές βροχοπτώσεις, ενώ τα χιόνια θα πέσουν πάνω από τα 1.500 μέτρα, αλλάζοντας το τοπίο στα βουνά της χώρας που μέχρι τώρα ήταν χωρίς χιόνι.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, υπάρχουν ενδείξεις πως το απόγευμα της Τρίτης θα σημειωθούν χιονοπτώσεις σε περιοχές πάνω από τα 1.500 μέτρα κατά μέσο όρο - στην Πελοπόννησο και υψηλότερα - με τις ενδείξεις να δείχνουν ότι το απόγευμα της ίδιας ημέρας στην κεντρική και δυτική Μακεδονία δεν αποκλείεται να χιονίσει και σε περιοχές λίγο κάτω από τα 1.00 μέτρα.

Ωστόσο όπως αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου η κατάσταση αυτή δεν φαίνεται να κρατάει για πολύ, καθώς από τις 12-13 Ιανουαρίου ο καιρός θα βελτιωθεί και πάλι.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr

Σχετικά Άρθρα