Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πού θα το στρώσει στην Αττική, έρχονται χιονοκαταιγίδες και μπόρες χιονιού - Η πρόγνωση από τον Δημήτρη Παπαϊωάννου

03 Φεβρουαρίου 2023 14:40

Στην Αττική αναμένεται ραγδαία επιδείνωση του καιρού τις πρωινές ώρες πρώτα στη βόρεια Αττική και στη συνέχεια και στο μεγαλύτερο μέρος του νομού με πυκνές χιονοπτώσεις, οι οποίες ειδικά στα βόρεια του νομού θα συνοδεύονται και από ηλεκτρική δραστηριότητα (χιονοκαταιγίδες).

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν μέχρι και το κέντρο της Αθήνας, χωρίς όμως να αναμένονται χιονοστρώσεις εκεί.

 Αυτό το σκηνικό θα κρατήσει μέχρι το απόγευμα. Κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος είναι πολύ πιθανό να παρατηρηθούν προβλήματα στην κυκλοφορία από την Αττική Οδό και πάνω και ειδικά από το ύψος της Νέας Ερυθραίας, αλλά και στην περιφερειακή Υμηττού, αφού οι χιονοστρώσεις θα ξεκινάνε από τα 200 μέτρα περίπου και πάνω. Ταυτόχρονα δεν αναμένονται να παρατηρηθούν προβλήματα στο κυρίως λεκανοπέδιο.

Στη συνέχεια μέχρι το βράδυ οι χιονοπτώσεις θα είναι με τη μορφή μπόρας και σε πιο τοπικό επίπεδο, ενώ θα περιορίζονται πάνω από τα 200-300 μέτρα υψόμετρο. Ταυτόχρονα, τα πιο έντονα φαινόμενα θα εντοπίζονται στην περιοχή της δυτικής Αττικής και ειδικά των Βιλίων, Ερυθρών.

Μέσα στη νύχτα και κυρίως το ξημέρωμα και το πρωί της Δευτέρας αναμένεται εκ νέου επιδείνωση του καιρού με τα χιόνια να φτάνουν μέχρι και τα περισσότερα παραθαλάσσια του νομού.

xionia906 censored

Σε αυτό το διάστημα αναμένεται να ντυθεί στα λευκά το μεγαλύτερο μέρος του νομού, συμπεριλαμβανομένης και της πόλης αλλά και κατά πάσα πιθανότητα και τα περισσότερα παραθαλάσσια τμήματα του λεκανοπεδίου στις «ευαίσθητες» επιφάνειες (κήπους, ταράτσες – επιφάνειες με μεγαλύτερη λευκάυγεια).

Περιοχές του λεκανοπεδίου και ειδικά των βόρειων προαστίων πάνω από τα 200-300 μέτρα θα έχουν σημαντική χιονόστρωση (τουλάχιστον 20 εκατοστά) το πρωί της Δευτέρας. Οι χιονοπτώσεις φαίνεται να συνεχίζονται κατά διαστήματα και για μεγάλο διάστημα της Δευτέρας με έμφαση τα βόρεια του νομού αλλά κατά περιόδους και νοτιότερα, οπότε και φαίνεται να είναι η πιο δύσκολη μέρα. Πιο πολλές λεπτομέρειες για την εξέλιξη της Δευτέρας αλλά και της Τρίτης στην Αττική σε νεότερη ενημέρωση.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr

Σχετικά Άρθρα