Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Καμπανάκι» από ΕΟΦ για συμπληρώματα διατροφής, «ανεπιθύμητες ενέργειες για το καρδιαγγειακό σύστημα»

08 Φεβρουαρίου 2023 21:43

Ο ΕΟΦ εξέδωσε δελτίο τύπου για συμπληρώματα διατροφής που κυκλοφορούν μέσω διαδικτύου στην Ευρώπη και είναι πολύ πιθανό να φτάσουν και στην Ελλάδα. Τονίζει ότι περιέχουν φαρμακευτικές δραστικές ουσίες που συνδέονται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα.

Πιο συγκεκριμένα ο ΕΟΦ προειδοποιεί ότι τα προϊόντα Etumax royal Honey, Black Horse Vital Honey, Bio herbs royal king honey, Janguar Power, Royal Honey VIP, Kingsman royal honey και Vital honey VIP τα οποία κυκλοφορούν στην Ευρώπη – επομένως είναι πιθανή η διακίνησή τους και στην Ελλάδα και μέσω διαδικτύου (προϊόν Etumax Royal Honey) - σαν συμπληρώματα διατροφής, περιέχουν τις φαρμακευτικές δραστικές ουσίες sildenafil και tadalafil, η παρουσία των οποίων τα καθιστά μη εγκεκριμένα φάρμακα.

 Η sildenafil και η tadalafil συνδέονται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα, γεγονός που καθιστά την ανεξέλεγκτη χρήση επικίνδυνη για την υγεία του χρήστη.

Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους τα προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

 Επισημαίνουμε ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Η πιο πάνω ειδοποίηση γίνεται ύστερα από ενημέρωση των αρμόδιων αρχών του Βελγίου μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF) και του Δικτύου για την Καταπολέμηση της Απάτης στην αγροδιατροφική αλυσίδα (Agri-food fraud).

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr

Σχετικά Άρθρα