Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φθιώτιδα: Δύο νέες φωτιές - Άλλες τέσσερις ξέσπασαν νωρίτερα και οριοθετήθηκαν

01 Απριλίου 2023 18:39

Αναστάτωση έχει προκληθεί από το πρωί σήμερα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Φθιώτιδας καθώς -εκτός απο τις... τέσσερις φωτιές που ξέσπασαν νωρίτερα και που οριοθετήθηκαν- δύο νέες εστίες εκδηλώθηκαν το απόγευμα.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 17:00 ξέσπασε πυρκαγιά μεταξύ Λευκάδας και Πτελέας στο Δήμο Μακρακώμης, η οποία καίει δασική έκταση με δέντρα, όπως γράφει το lamiareport.gr.

Παράλληλα, ενημέρωση υπήρξε στο κέντρο της Πυροσβεστικής και για μία δεύτερη που εκδηλώθηκε περίπου την ίδια ώρα στο ύψος της Μαυρομαντήλας, όπου καίγονται καλαμιές σε σούδες που υπάρχουν διάσπαρτες στο μέρος που είναι πλησίον του Μαλιακού.

Υπεθυμίζεται πως νωρίτερα, και συγκεκριμένα στις 12:00 το μεσημέρι, ειδοποιήθηκε το κέντρο της Πυροσβεστικής για πυρκαγιά στο Νεοχώρι Δομοκού. Η πυρκαγιά καίει δασική έκταση στη θέση «Λικότσα». Για την κατάσβεση κινητοποιήθηκαν 34 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων (ΕΜΟΔΕ και ΕΜΑΚ) και εφτά οχήματα, ενώ στις 13:40 απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας δύο Canadair προκειμένου να επιχειρήσουν στο σημείο.

Επιπλέον, στις 12:30 δόθηκαν δύο ακόμη πυρκαγιές εν υπαίθρω, η μία στην περιοχή «Καραβίδια» -στην οποία πυρκαγιά είχε ξεσπάσει και την περασμέη Δευτερα (27/03)- και η δεύτερη έξω από το Μώλο.

Στη συνέχεια, υπήρξε νέα ειδοποίηση γύρω στις 15:30’ για εκδήλωση μίας ακόμη πυρκαγιάς στην περιοχή του Δήμου Δομοκού και συγκεκριμένα στο Πετρωτό. Πρόκειται για περιοχή έχει καεί επανειλημμένα κατά το παρελθόν και μάλιστα ύστερα από ανθρώπινη «παρέμβαση».

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr

Σχετικά Άρθρα