Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαμαράς: Η κυβέρνηση αποδέχεται το «success story»

14 Μαϊος 2015 21:07

Eπίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων του 2015, που κατέθεσε στην Ευρώπη τον περασμένο Απρίλιο και το οποίο συντάχθηκε από το Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Οικονομικών, σε συνεργασία με μια σειρά από υπουργεία της κυβέρνησης, εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.


Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, η κυβέρνηση «αποδέχεται πλήρως τις επιτυχίες της προηγούμενης κυβέρνησης», δηλαδή, «όλα αυτά που ως τώρα αμφισβητούσε και ακόμα αμφισβητεί μέσα στην Ελλάδα».
Ο κ. Σαμαράς παραθέτει τμήματα της έκθεσης, όπου επισημαίνεται πως «η πρόοδος που επετεύχθη τα τελευταία χρόνια αντικατοπτρίζεται στα θεμελιώδη μακροοικονομικά μεγέθη και είναι αποτέλεσμα των σημαντικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» που έγιναν, αλλά και το ότι «η δημοσιονομική θέση της χώρας βελτιώθηκε σημαντικά, αλλά τέθηκαν και οι βάσεις ώστε η πρόοδος στα μακροοικονομικά μεγέθη να μην είναι μόνο κυκλικού χαρακτήρα, αλλά να έχει και σημαντικό διαρθρωτικό υπόβαθρο».
Περαιτέρω επισημαίνει το γεγονός ότι στην έκθεση αυτή υποστηρίζεται ότι «το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης μειώθηκε από το 15,2% του ΑΕΠ το 2009 στο 3,5% του ΑΕΠ το 2014» καθώς και το ότι «η στροφή προς ένα αναπτυξιακό υπόδειγμα με εξωστρέφεια, επιτυγχάνεται το 2013 και το 2014».
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΝΔ, η κυβέρνηση «παραδέχεται πλήρως, όλα αυτά που ως τώρα ειρωνεύονταν ως "success story"» και την κατηγορεί πως αυτή την πρόοδο την ανέκοψε.
«Μέσα στη χώρα, συνεχίζουν τα ψέματα. Προς τα έξω, όμως, άρχισαν να λένε την αλήθεια. Αυτό δεν τους εμποδίζει βέβαια, να συνεχίζουν να καταστρέφουν, ό,τι ήδη παραδέχονται πως ήταν σωστό», τονίζει στη δήλωσή του ο κ. Σαμαράς, ο οποίος και καλεί την κυβέρνηση να ζητήσει συγγνώμη όχι μόνο στην προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά κυρίως στον ελληνικό λαό.
Κυβέρνηση: Πλεόνασμα θράσσους του κ.Σαμαρά
«Ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη το πλεόνασμα θράσους του κ. Σαμαρά», σχολιάζουν πηγές της κυβέρνησης αναφορικά με τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού και προσθέτουν ότι «αμετανόητος και αλαζών πανηγυρίζει ένα φανταστικό success story μέσα στα ερείπια της μνημονιακής Ελλάδας».
Οι πηγές της κυβέρνησης σημειώνουν ακόμα ότι «το πόσο, μάλιστα, πετυχημένη ήταν η διακυβέρνησή του μας το υπενθύμισε η ομολογία του κ. Σταϊκούρα στη Βουλή ότι τα ταμειακά διαθέσιμα θα τελείωναν τον Φεβρουάριο αν δεν είχαν γίνει εκλογές».
ΑΝΕΛ: Τραγελαφική προσπάθεια
«Είναι τουλάχιστον τραγελαφική η προσπάθεια του τέως πρωθυπουργού να ξαναπουλήσει τα φύκια του ...ανεπανάληπτου «success story», που μόνο ο ίδιος αντιλήφθηκε, για μεταξωτές κορδέλες στους Έλληνες πολίτες» ανέφερε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.
«Το να προσεγγίζει την πραγματικότητα με εμμονές και ιδεοληψίες είναι μικρό το κακό. Το να παραμένει όμως αμετανόητος, αντί να ζητά συγνώμη από τον ελληνικό λαό, που υπέστη οδυνηρές θυσίες για λίγα ψίχουλα ...πρωτογενούς πλεονάσματος, συνιστά έγκλημα καθοσιώσεως. Ιδίως, όταν ο λαός του έδειξε την πόρτα της οριστικής εξόδου» σημειώνει, στο σχόλιό της, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.
Πόσο χειρότερα θα μπορούσαν να πάνε;
«Έχουν χάσει τον έλεγχο ή υποτιμούν τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού;». Αυτό το ερώτημα απηύθυνε νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, και αναφέρει πως «αφού παραδέχτηκαν ότι ήταν άπειροι και ότι η "περήφανη διαπραγμάτευση" ήταν τελικά φιάσκο, τώρα καλούν τον Έλληνα φορολογούμενο να πληρώσει και τα λάθη τους και το κομματικό κράτος που στήνουν σήμερα».
Ο κ. Καραγκούνης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αδιαφορεί για την αγορά και τον ιδιωτικό τομέα, ότι στήνει κάθε τόσο κόκκινες γραμμές που στη συνέχεια τις παραβιάζει και ότι ετοιμάζει φοροεπιδρομή με αυξήσεις ΦΠΑ και έκτακτες εισφορές αφού προηγουμένως έφερε τη χώρα σε ύφεση.
«Πόσο χειρότερα θα μπορούσαν να πάνε;», συνέχισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, συμπληρώνοντας ότι η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι δεν έθεσαν ποτέ ζήτημα για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος «εντάσσεται στα καθημερινά ευτράπελα της κυβέρνησης». «Θυμηθείτε τι έλεγε χθες ο κ. Λαφαζάνης και άλλα στελέχη», προσέθεσε.

www.ethnos.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr