Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύγκληση Ολομέλειας θα ζητήσει ο Μεϊμαράκης

21 Αυγούστου 2015 16:20

Τη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής, προκειμένου να υπάρξει διεξοδική συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, προτίθεται, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, να ζητήσει η Νέα Δημοκρατία στην αυριανή συνδιάσκεψη των προέδρων στο Κοινοβούλιο.


Αυτήν τη θέση διατύπωσε ο κ. Μεϊμαράκης και στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν σήμερα το μεσημέρι.
Νωρίτερα, είχε συνάντηση με την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, προκειμένου, όπως είχε προαναγγείλει, να ενημερωθεί για τη δύναμη των κομμάτων, με στόχο να διερευνηθεί η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, ενώ το πρωί συναντήθηκε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο όπου έλαβε και τυπικά την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.
Μετά τη συνάντηση με τον κ. Παυλόπουλο, ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε ότι οι αρχηγοί των κομμάτων εκπροσωπούν το σύνολο των βουλευτών τους, αλλά αυτή τη στιγμή και οι βουλευτές πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να πάρουν τον λόγο και να εκφρασθούν δημοσίως.
«Προσπαθούμε να βρούμε λύση, δεν είναι αποστασία -όπως είπαν πολλοί- οφείλουμε να ψάξουμε να βρούμε λύσεις», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Χαρακτήρισε δε «πρωτόγνωρο και πολυσύνθετο» το πολιτικό σκηνικό, μετά την παραίτηση που υπέβαλε ο Αλέξης Τσίπρας.
Στον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες με τον ΠτΔ προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως δεν πρόκειται για μία τυπική συνάντηση, επισημαίνοντας πως πρέπει να εξαντληθούν όλα τα μέσα. «Οι εκλογές είναι η ύστατη λύση και δεν βοηθούν τη χώρα» υπογραμμίζοντας πως η ΝΔ εξετάζει το ενδεχόμενο, η απόφαση αυτή «να υποκρύπτει συμφέροντα και πολιτικές διαπλοκές».
Ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι θα ζητήσει άμεσα συνάντηση από την πρόεδρο της Βουλής, προκειμένου να διερευνήσει κατά πόσο υπάρχει εμπιστοσύνη σε όποια μορφή κυβέρνησης.
«Θα εξετάσουμε κατά πόσο υπάρχει ανοχή ή εμπιστοσύνη για συγκρότηση κυβέρνησης με πρωθυπουργό άλλο στέλεχος από τον ΣΥΡΙΖΑ, από τη στιγμή που ο κ. Τσίπρας δεν θέλει» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, χαρακτηρίζοντας ευτύχημα για τη χώρα την παρουσία του κ. Παυλόπουλου στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα.
Η διερευνητική εντολή προς τον αρχηγό της ΝΔ εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις 00:07, με τον κ. Μεϊμαράκη να απαντά άμεσα και να ενημερώνει τον κ. Παυλόπουλο πως θα τιμήσει «την από το Σύνταγμα εντολή διακρίβωσης δυνατότητας σχηματισμού Κυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής».
Στις 18:00 ο κ. Μεϊμαράκης θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του Ποταμιού κ. Σταύρο Θεοδωράκη.

www.ethnos.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr