Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Η χώρα αγγίζει το σημείο μηδέν - Ο Τσίπρας έχει χάσει τον έλεγχο

01 Μαρτίου 2016 12:37

Με οξεία και κατά μέτωπο επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε την ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, επιρρίπτοντάς του ευθύνες γιατί δεν ακολούθησε καμία αποτρεπτική πολιτική στο προσφυγικό.

«Το σίγουρο είναι ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όλοι κατάλαβαν ότι η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι. Δεν ακολούθησε καμία αποτρεπτική πολιτική. Εξίσωσε τους οικονομικούς μετανάστες με τους πρόσφυγες και τους άφησε να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

«Όταν με καθυστέρηση κατάλαβε τον κίνδυνο δέχθηκε τις αποφάσει της ΕΕ που δημιουργούσαν υποχρεώσεις για τη χώρα που αδυνατούσε να εκπληρώσει. Οι Ένοπλες Δυνάμεις δραστηριοποιήθηκαν με καθυστέρηση. Η κυβέρνηση υποεκτίμησε την αντίδραση της Ευρώπης. Δεν αντιλήφθηκε ότι μετά τα γεγονότα στο Παρίσι υπήρξε μία άμεση σύνδεση της τρομοκρατίας με το προσφυγικό», πρόσθεσε.

Και συμπλήρωσε: «Τις τελευταίες ημέρες βιώνουμε το παράδοξο, ενώ η κυβέρνηση είχε προεξοφλήσει το κλείσιμο των συνόρων, αδυνατεί να χειριστεί το πρόβλημα των δεκάδων χιλιάδων προσφύγων. Η ανικακότητα της κυβέρνησης Τσίπρα είναι προκλητική. Βουτηγμένη στα αδιέξοδα που δημιούργησε αφήνει υπονοούμενα για συμψηφισμό του προσφυγικού με την αξιολόγηση του προγράμματος. Ο κίνδυνος είναι να βγει χαμένη και στα δύο».

Με αιχμή του δώρατος την προσφυγική κρίση ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε: «Η χώρα προσομοιάζει με αποτυχημένο κράτος που δεν μπορεί να εγγυηθεί στοιχειώδη ευημερία. Η χώρα αγγίζει το σημείο μηδέν και ο μόνος που δεν έχει την αίσθηση αυτή είναι ο άνθρωπος που την έφερε σε αυτό το σημείο. Ο πρωθυπουργός των capital controls, της κρίσης και των κλειστών συνόρων».

«Το προσφυγικό είναι εκτός ελέγχου. Η κατάσταση γίνεται όλο και πιο τραγική, η αξιολόγηση είναι σχεδόν κλινικά νεκρή, η κοινωνία βράζει κανένα πρόβλημα δεν λύνεται τίποτα δεν προχωρά» πρόσθεσε και συμπλήρωσε: «Η χθεσινή τηλεοπτική του παρουσία ήταν εξόχως ανησυχητική. Έχει χάσει τον έλεγχο την ώρα που η χώρα χρειάζεται σοβαρότητα».

www.ethnos.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr