Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βουλή: Σύσσωμη η αντιπολίτευση ζητά να επεκταθεί η Εξεταστική για την Υγεία

12 Απριλίου 2017 14:15

Με την τοποθέτηση «εμείς θα ψηφίσουμε την Εξεταστική αν συμφωνήσετε να την πάτε μέχρι σήμερα» η ειδική αγορήτρια της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, υπεραμύνθηκε της πρότασης του κόμματός της να επεκταθεί η χρονική περίοδος της έρευνας στην Υγεία έως και το τέλος του 2016 για όλα τα θέματα της Υγείας, με σκοπό την επίτευξη μιας διακομματικής συμφωνίας.


Ταυτοχρόνως κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την δική της πρόταση το μόνο που επιχειρεί είναι να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και να παίξει πολιτικά παιχνίδια ενόψει των σκληρών μέτρων που υπογράφει, ενώ προφανώς δεν επιθυμεί την διερεύνηση των δικών της πεπραγμένων τα τελευταία δύομισι χρόνια. Αλλιώς, θα είχε συμπεριλάβει, και την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, είπε η κ. Χριστοφιλοπούλου και διερωτήθηκε γιατί δεν θέλει η συγκυβέρνηση να πληροφορηθεί ο κόσμος ποιος ωφελήθηκε από τη μη τιμολόγηση των φαρμάκων επί των ημερών της, για τις λίστες Πολάκη, για τα ελλείμματα στον χώρο της Υγείας, το ΚΕΕΛΠΝΟ, για τα ψέματα των δήθεν προσλήψεων... «Αυτή η ιστορία της προπαγάνδας και του ψέματος πρέπει να τελειώσει, και θα τελειώσει αν υπάρξει επιμήκυνση της Εξεταστικής ως και σήμερα» είπε η αγορήτρια της ΔΗΣΥ και απευθυνόμενη προς την πτέρυγα των κομμάτων της συγκυβέρνησης, ρώτησε: «Γιατί κρατάτε ομπρέλα, κύριοι, αν καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται;».

«Τα προβλήματα και στον χώρο της Υγείας δεν πρόκειται να λυθούν με Εξεταστικές επιτροπές» τόνισε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, επικαλούμενος «την πείρα» του παρελθόντος που αποδεικνύει ότι «οι Εξεταστικές επιτροπές αξιοποιούνται ώστε να συσκοτίσουν, να παραπλανήσουν το λαό από το κύριο πρόβλημα, την αιτία δηλαδή της όξυνσης των λαϊκών προβλημάτων, της γενικευμένης επίθεσης στην εργατική τάξη και τα υπόλοιπα στα λαϊκά στρώματα».
«Ιδιαίτερα σε περιόδους όπως αυτή που διανύουμε με το νέο μεγάλο έγκλημα και πολιτικό σκάνδαλο της δεύτερης αξιολόγησης και το νέο πακέτο των αντιλαϊκών μέτρων» είπε ο κ. Λαμπρούλης, εκτιμώντας πως όχι μόνο δεν πρόκειται «να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο», αλλά αντίθετα η σήψη, η διαφθορά, τα σκάνδαλα και η διαπλοκή παραμένουν. «Το κυνήγι του κέρδους αποτελεί το θερμοκήπιο αναπαραγωγής και των φαινομένων διαφθοράς, χρηματισμού κ.α. Και αυτό καμία εξεταστική δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει, όπως δεν το αντιμετώπισε καμία νομοθεσία» σημείωσε.

www.ethnos.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr