Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Σκοπιανό ανακατεύει την τράπουλα - Μύλος με ΑΝΕΛ, δίχτυα σε ανεξάρτητους βουλευτές

26 Ιανουαρίου 2018 12:05

Το Σκοπιανό ταράζει τα νερά και στο Μαξίμου ετοιμάζουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Μετά τα όσα έγιναν στη συνάντηση Τσίπρα - Ζάεφ στο Νταβός, ο πρωθυπουργός αναμένεται να έχει συσκέψεις με υπουργούς αλλά και στενούς συνεργάτες του, προκειμένου να γίνει η πρώτη αποτίμηση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στο Σκοπιανό.

Στο Μαξίμου η πεποίθηση που υπάρχει είναι ότι η συνάντηση Τσίπρα - Ζάεφ ήταν βοηθητική και γι' αυτό θα πρέπει τώρα να σχεδιάσουν τα επόμενα βήματα. Ωστόσο, όπως σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη στο iefimerida, μόνο εύκολο δεν είναι κάτι τέτοιο, αφού «έχουμε μπροστά πολλά κεφάλαια. Και εσωτερικά και εξωτερικά».

Ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών

Από το περιβάλλον του πρωθυπουργού ξεκαθαρίζουν πως αυτό που επιθυμεί η κυβέρνηση είναι η επίτευξη συμφωνίας με ευρεία στήριξη στη Βουλή. Μάλιστα, ενδεχομένως και σήμερα να ληφθεί η απόφαση από τον Αλέξη Τσίπρα για ενημέρωση των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων, αλλά και του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Για την ώρα, πάντως, δεν έχει γίνει γνωστό αν θα το πράξει αυτό ο πρωθυπουργός σε Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό τον κ. Παυλόπουλο ή αν θα πάει σε κατ' ιδίαν συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς.

«Μύλος» με τους ΑΝΕΛ

Στο Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθούν και τις εξελίξεις στο στρατόπεδο των ΑΝΕΛ. Μπορεί ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος να μην αποτελεί κίνδυνο, καθώς θεωρείται απίθανο να προκαλέσει ρήγμα στον κυβερνητικό συνασπισμό, ωστόσο οι εμπρηστικές δηλώσεις κάποιων βουλευτών του προκαλούν μεγάλο «πονοκέφαλο» αλλά και πολιτική φθορά στο συγκεκριμένο στρατόπεδο.

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί οδήγησε τον Πάνο Καμμένο στο να συγκαλέσει τα όργανα του κόμματος (Κοινοβουλευτική Ομάδα και Εκτελεστικό Συμβούλιο) σε συνεδρίαση την προσεχή Δευτέρα.

Δίαυλοι επικοινωνίας με ανεξάρτητους

Με δεδομένη, δε, τη στάση της Νέας Δημοκρατίας, την οποία η κυβέρνηση αποδίδει σε «πολιτικάντικους σχεδιασμούς» χρεώνοντάς της απομονωτισμό, η κυβέρνηση αποσκοπεί στο να ανοίξει νέους διαύλους επικοινωνίας με τα μικρότερα κόμματα, ενώ ρίχνει «δίχτυα» και σε ανεξάρτητους βουλευτές.

Καθόλου τυχαία δεν πρέπει να θεωρείται προς αυτή την κατεύθυνση η πρόσφατη τοποθέτηση του προέδρου της Βουλής. Ο Νίκος Βούτσης, κάνοντας μια προβολή στο εγγύς μέλλον, εκτίμησε ότι μέσα από το ζήτημα της επίλυσης της ονομασίας θα αναδιαμορφωθεί σε αρκετά μεγάλο βαθμό και οριζοντίως το σύνολο του πολιτικού συστήματος...

www.iefimerida.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr