×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το διακύβευμα των ευρωεκλογών κατά Αλέξη Τσίπρα

13 Φεβρουαρίου 2014 13:14

Με τις τοπικές αντιδράσεις στη στήριξη της υποψηφιότητας Οδυσσέα Βουδούρη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου να συνεχίζονται, παρά το σαφές μήνυμα της Κουμουνδούρου ότι το θέμα έχει λήξει, οδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ

προς την πανηγυρική εκδήλωση της Δευτέρας, με την οποία θα εγκαινιάσει την προεκλογική περίοδο για τις εκλογές του Μαΐου. Στην εκδήλωση, που θα παρουσιαστούν οι υποψήφιοι για τις περιφέρειες της χώρας και τους Δήμους Αθηναίων και Πειραιώς, μένει να φανεί εάν ο κ. Βουδούρης θα κάνει την εμφάνισή του, κίνηση που θα σηματοδοτήσει και την πλήρη στήριξη της ηγεσίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο πρόσωπό του.

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας αναμένεται στην ομιλία της Δευτέρας να προσδιορίσει την προεκλογική περίοδο για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές έως την έναρξη μιας πορείας που θα οδηγήσει στην πτώση της κυβέρνησης και θα σηματοδοτήσει την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Αναμένεται, επίσης, να επαναλάβει ότι οι εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου έχουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος και δεν μπορεί να αγνοηθεί το αποτέλεσμά τους, αντιθέτως θα αποτελέσει θρυαλλίδα περαιτέρω πολιτικών εξελίξεων.

Πάντως, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης θέλησε χθες να κλείσει το ζήτημα Βουδούρη, τονίζοντας (Ρ/Σ ΒΗΜΑ) ότι το κόμμα, με τις επιλογές του για τις περιφέρειες, ουσιαστικά υλοποιεί την απόφαση του ιδρυτικού συνεδρίου για αμφίπλευρα ανοίγματα συνεργασίας. «Μας αδικεί όλους να "σκεπάζεται" η ομόφωνη στήριξη εξαιρετικών υποψηφιοτήτων από το "σίριαλ Βουδούρη"», τόνισε ο κ. Παπαδημούλης.

Υπόθεση «Λίστα Λαγκάρντ»

Την ίδια στιγμή, με αφορμή την εντολή του οικονομικού εισαγγελέα για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τη διερεύνηση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέρχεται στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης επέρριψε με δήλωσή του αποκλειστικά στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση την αδυναμία αποτελεσματικού ελέγχου εκκρεμών υποθέσεων, λέγοντας ότι η Δικαιοσύνη στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, υπερασπιζόμενη το δημόσιο συμφέρον. «Τη στιγμή που η κυβέρνηση Σαμαρά δεν έχει κανένα δισταγμό στο να φορτώνει με χαράτσια τους πολίτες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, κρατάει μια στάση εγκληματικής συγκάλυψης στο φλέγον ζήτημα της φοροδιαφυγής, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον χειρισμό της υπόθεσης Λαγκάρντ», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης, κάνοντας επίσης λόγο για υποστελέχωση του φοροτεχνικού μηχανισμού και αντικειμενική αδυναμία των ΔΟΥ και του ΣΔΟΕ να ελέγξουν αποτελεσματικά τις υποθέσεις που εκκρεμούν.

www.kathimerini.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr