Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με Μπρεχτ απάντησε ο Τσίπρας στον Ερντογάν

06 Ιανουαρίου 2019 13:47

«Στρατηγέ, ο άνθρωπος είναι πολύ χρήσιμος. Ξέρει να πετάει, ξέρει και να σκοτώνει. Μόνο που έχει ένα ελάττωμα: Ξέρει να σκέφτεται»


«Η ανακήρυξη μου σε επίτιμο δημότη Σαμοθράκης δεν είναι μια τυπική, αλλά μια πάρα πολύ ουσιαστική, διότι γίνεται στην εσχατιά της Ελλάδας, όπου οι κάτοικοι της 365 μέρες το χρόνο υπερασπίζονται Θερμοπύλες και ταυτόχρονα δίνουν την καθημερινή μάχη της επιβίωσης», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην τελετή ανακήρυξης του σε επίτιμο δημότη Σαμοθράκης

 

«Το 2019, είναι για την Ελλάδα ένα έτος ορόσημο. Η αφετηρία της μεγάλης ανάκαμψης. Μιας χώρας που για σχεδόν μια δεκαετία βίωσε τις ανυπολόγιστες συνέπειες μιας πρωτοφανούς κρίσης», τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

«Εντός της χώρας να στείλω το μήνυμα ότι μπροστά σε αυτό που εγώ τουλάχιστον αντιλαμβάνομαι, και πιστεύω η πλειοψηφία των Ελλήνων, ως εθνικά ωφέλιμο για τη χώρα, δεν πρόκειται, ούτε το έκανα τα 3,5 αυτά χρόνια, ούτε θα το κάνω ποτέ ως πρωθυπουργός, να δειλιάσω μπροστά στο κόστος ή στο ρίσκο. Θα υπερασπιστώ και θα υπερασπιστούμε αυτό που θεωρούμε και που είναι εθνικά ωφέλιμο για τη χώρα. Προς τα έξω, επίσης, θέλω να στείλω το μήνυμα ότι παρά τις διαφορές στο εσωτερικό μας, οι Ελληνίδες και οι Ελληνες θα είναι ενωμένοι για να υπερασπιστούν την κυριαρχία και την ακεραιότητα της πατρίδας», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Η Ελλάδα δεν χτίζει την εθνική της αυτοπεποίθηση με λόγια, αλλά με έργα. Ανακτά την ηγετική της θέση στην περιοχή, μέσα από το διάλογο, τη συνεργασία, την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών και των κρατών της περιοχής. Χωρίς να απειλεί, αλλά και χωρίς να απειλείται από κανένα», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός της χώρας έστειλε το μήνυμά του στον Τούρκο πρόεδρο Tαγίπ Ερντογάν, τονίζοντας:

«Εγώ δεν θα μιλήσω με λόγια πολεμικά, θα μιλήσω με τα λόγια ενός συγγραφέα και θα στείλω το μήνυμα στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου. Στρατηγέ, ο άνθρωπος είναι πολύ χρήσιμος. Ξέρει να πετάει, ξέρει και να σκοτώνει. Μόνο που έχει ένα ελάττωμα: Ξέρει να σκέφτεται».

«Εμείς είμαστε σκεπτόμενοι, αλλά έχουμε τη σιγουριά των ενόπλων δυνάμεων επειδή ξέρουμε ότι υπερασπιζόμαστε την ειρήνη».

«Ξημερώνει μία σπουδαία χρονιά. Το 2019 θα είναι το έτος που η Ελλάδα θα πάει μπροστά με οδηγούς τους Έλληνες πολίτες, αυτούς που έβαλαν πλάτη στα δύσκολα και με εφόδια την εμπειρία μας, τη δημιουργικότητα, το πείσμα μας θα προχωρήσουμε μπροστά αφήνοντας πίσω τις μαύρες μνήμες των προηγούμενων χρόνων. Η Ελλάδα δεν θα γυρίσει πίσω γιατί ο λαός που άντεξε κρατά το μέλλον σφιχτά στα χέρια του», κατέληξε ο πρωθυπουργός της χώρας.

protothema,gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr