Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσιρώνης: Το Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο! Τι να κάνουμε τώρα...

22 Μαρτίου 2019 21:12

Απίστευτη δήλωση του πρώην υπουργού των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ σε συζήτηση για τα ελληνοτουρκικά - Οξύτατες αντιδράσεις - Αυτά ακούνε οι Τούρκοι και τους ανοίγει η όρεξη, απάντησε ο δήμαρχος Μεγίστης - Για ανευθυνότητες και επιπολαιότητες μίλησε ο Γιώργος Κουμουτσάκος


«Το ελληνικό, ελληνικότατο Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο». Σε αυτή τη δήλωση προέβη σήμερα ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Β' Αθήνας και νυν υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Γιάννης Τσιρώνης.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια συζήτησης σε εκπομπή του ΟPEN για τα Ελληνοτουρκικά (!) ο πρώην υπουργός είπε: «Το ελληνικό, ελληνικότατο Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο. Γεωγραφικά δεν είναι στο Αιγαίο, τι να κάνουμε τώρα. Είναι στην ανατολική Μεσόγειο, είναι από κάτω. Δεν είναι στο Αιγαίο. Το Αιγαίο είναι μια θάλασσα η οποία φτάνει μέχρι την Κω και την Ρόδο».

Να σημειωθεί, ότι το Καστελόριζο βρίσκεται στο... επίκεντρο της αναθεωρητικής πολιτικής που ακολουθεί η Τουρκία για τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα και των αμφισβητήσεων που προβάλλει σε ότι αφορά την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και την επέκταση της Αιγιαλείτιδας ζώνης στα 12 ν.μ.

Παρ' όλα αυτά, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε στην άποψη του και παρά την παγωμάρα που προκλήθηκε στο στούντιο πρόσθεσε: «Κοιτάξτε τον χάρτη. Το Καστελόριζο... δεν είναι στο Αιγαίο. Το Αιγαίο σταματάει κάπου... Υπάρχει μετά το Ικάριο και το Καρπάθιο. Επειδή υπηρέτησα στο ναυτικό σας το λέω. Δείτε έναν χάρτη. Το Αιγαίο, για παράδειγμα, δεν είναι κάτω από την Κρήτη».

Οι απόψεις Τσιρώνη προκάλεσαν όπως ήταν φυσικό οξύτατες αντιδράσεις με τον Δήμαρχο Μεγίστης να αναρωτιέται: Και που ανήκουμε στην Τουρκία;

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος κατηγόρησε για ανευθυνότητα τον πρώην υπουργό και κάλεσε τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο να πάρει άμεσα θέση .

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr