Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορωνοϊός – Χαρδαλιάς: Γνωρίζουμε ποιοι περνούν τα διόδια – Δεν πρόκειται για άσκησης ετοιμότητας

20 Μαρτίου 2020 18:38

Αυστηρό μήνυμα προς τους Έλληνες που σχημάτισαν σήμερα ουρές στα διόδια έστειλε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς στην καθιερωμένη ενημέρωση του Υπ. Υγείας για τον Κορωνοϊό.

«Κάποιοι συμπολίτες μας δεν το τηρούν και νομίζουν ότι είναι ώρα εκδρομής στο χωριό ή το εξοχικό», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή ενημέρωση του υπ. Υγείας, αναφορικά με τις τεράστιες ουρές που σχηματίστηκαν στα διόδια Αφιδνών και της Ελευσίνας.

«Η ελληνική πολιτεία γνωρίζει και γνώριζε ποιοι περνούν διόδια», είπε ο κ. Χαρδαλιάς, σε έντονο τόνο. Ο υφυπουργός εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για όσους δεν τηρούν τις συστάσεις.

Σε ερώτηση για διευκρίνηση για την φράση «ξέρουμε τα αυτοκίνητα που περνάνε τα διόδια» ο κ. Χαρδαλιάς απάντηση: «Θα σας μιλήσω ως πατέρας, ως γείτονας. Δεν γίνεται αντιληπτό από την πρώτη στιγμή πως η μετακίνησή μας από τη στιγμή που έχουμε τον ιό και είμαστε ασυμπτωματικοί μπορεί να βρεθεί όπου πάμε. Να ξεχάσουμε τα στερεότυπα ελέγχου. Όποια και αν είναι η ευθύνη η ελληνική πολιτεία επιφυλάσσεται. Είναι τόσο σημαντικό να ξεχυθούμε στα χωριά; Πρέπει να γίνει αντιληπτό πως αυτοί φέρουν ευθύνη για την διασπορά του ιού σε περιοχές που δεν έχουμε κρούσματα. Δεν είναι θέμα ελέγχου, είναι θέμα ευθύνης στην κοινωνία

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ακόμα πως: «Δεν πρόκειται για άσκηση ετοιμότητας αλλά για πραγματική μάχη» και ανακοίνωσε τα εξής:

Από το Σάββατο επιτρέπεται η μετάβαση στα νησιά μόνο των μόνιμων κατοίκων.
Απαγορεύεται απόπλους και κατάπλους ιδιωτικών σκαφών αναψυχής στην ελληνική επικράτεια. Όσα είναι σε πλεύση να καταπλεύσουν μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.
Από το Σάββατο θα είναι κλειστές όλες οι λαϊκές.
Από Δευτέρα μειώνεται κατά 50% η παραγωγή στις λαϊκές και απόσταση πέντε μέτρα ανά πάγκο.
Από Δευτέρα ένας πελάτης στα σούπερ μάρκετ ανά 15 τ.μ. αντί για 10 τ.μ.

eleftherostypos.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr