Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορονοϊός: Ο Πέτσας αρνείται τα περί υπερτιμολογήσεων στις ιδιωτικές ΜΕΘ

26 Μαρτίου 2020 13:06

Ο κ. Πέτσας ξεκίνησε λέγοντας: «Μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων κριθήκαμε να διαχειριστούμε μία πρωτοφανή κρίση . Θα αποκρούσουμε την υγειονομική απειλή του κορονοϊού» τονίζοντας ότι η κυβέρνηση παίρνει τις αναγκαίες αποφάσεις για ότι χρειάζεται για την ανάσχεση διασποράς του ιού, και την ενίσχυση των εργαζομένων.

Αναφορικά με τις κινήσεις της κυβέρνησης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Κινούμαστε σε τρεις άξονες. Ανάσχεση διασποράς του ιού, στήριξη του συστήματος υγείας και στήριξη της οικονομίας».

Παράλληλα, τόνισε πως πριν από δύο μήνες είχαμε 565 ΜΕΘ ενώ σήμερα 813 –συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών. «Για να ενθαρρύνουμε τις δωρεές σε υγειονομικά είδη έχουμε απαλλάξει τις δωρεές από καταβολή ΦΠΑ» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Ο κ. Πέτσας διευκρίνισε επίσης ότι είναι απολύτως ψευδή όσα ακούγονται και γράφονται για υπερτιμολογήσεις της τάξεως του 100% στις ΜΕΘ των ιδιωτικών νοσοκομείων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι οι ιδιωτικές ΜΕΘ όταν επιτάσσονται, αποζημιώνονται οι ιδιώτες και μέσα στην αποζημίωση περιλαμβάνεται και η πληρωμή των ιατρών και των νοσηλευτών για κάθε Μονάδα. «Τα όσα λέγονται ότι από 800 ευρώ η τιμή θα πάει στα 1.600 ευρώ για κάθε ΜΕΘ είναι ψευδέστατα». Για την κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση κάνει δώρο σε κλινικάρχες: «Η αποζημίωση για τις ΜΕΘ αφορά τους εργαζόμενους σε αυτές που πρέπει να πληρωθούν. Για τις κλίνες αυτές η τιμή αποζημίωσης εξισώθηκε με την τιμή του ΕΟΠΥΥ για κλίνες εντός ΕΕ».

Υπενθύμισε πως από σήμερα διακόπηκαν και οι πτήσεις εξωτερικού της Aegean με εξαίρεση τις Βρυξέλλες, ενώ επέρχεται και μία σημαντική διοικητική μεταβολή στις 28 δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην ενδοχώρα, οι οποίες πλέον εντάσσονται στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Ο κ. Πέτσας προανήγγειλε πως θα ακολουθήσει προκήρυξη για την τοποθέτηση διοικητών και την πρόσληψη προσωπικού.

newsbomb.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr