Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στις 18:00 το διάγγελμα Μητσοτάκη για τουρισμό, οικονομία και εργασία -Το νέο πακέτο μέτρων 7 δισ.

20 Μαϊος 2020 12:45

Στις 18:00 σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει το σχέδιο της κυβέρνησης για τους επόμενους μήνες για την εργασία, την οικονομία και τον τουρισμό.

 

Το σχέδιο θα εξειδικευθεί αμέσως μετά, σε παρουσίαση που θα γίνει στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας από τους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση, και Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.

Νέο πακέτο μέτρων 7 δισ. και άνοιγμα συνόρων στις 15 Ιουνίου
Ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει ένα συνεκτικό πακέτο μέτρων για την οικονομία, την εργασία και τον τουρισμό που θα ξεπερνά τα 7 δισ. ευρώ.
Το σύνολο των μέτρων για τη στήριξη και επανεκκίνηση της οικονομίας από την αρχή της κρίσης θα φτάσει τα 24 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, προβλέπεται η μείωση της προκαταβολής φόρου και νέος γύρος επιστρεπτέας προκαταβολής που θα ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ, δίνοντας ανάσα σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες. Επίσης, στο κυβερνητικό σχέδιο περιλαμβάνεται η επέκταση της μείωσης ενοικίου κατά 40% και τον Ιούνιο, ενώ ανάλογη επέκταση ενός μήνα θα δοθεί και στην επιδότηση της αναστολής εργασίας για τους εργαζομένους όσων επιχειρήσεων παραμένουν κλειστές. Κλειδωμένη, άλλωστε, είναι η απόφαση για μείωση του ΦΠΑ σε όλη την εστίαση από το 24% στο 13%. Ανάλογη μείωση του ΦΠΑ θα υπάρξει και στα ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη στήριξη της εργασίας. Γι' αυτό, έχει καταρτιστεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που περιλαμβάνει τη στήριξη των θέσεων απασχόλησης και των εισοδημάτων των εργαζομένων.

Προφανώς, ιδιαίτερη έμφαση στις σημερινές ανακοινώσεις θα δοθεί στην τόνωση του τουρισμού. Το ένα σκέλος αφορά την προσέλκυση τουριστών και το δεύτερο την οικονομική στήριξη του κλάδου. Πέραν των μειώσεων στον ΦΠΑ, για να γίνουν ανταγωνιστικά τα τουριστικά πακέτα έχουν σχεδιαστεί προγράμματα τόνωσης του εσωτερικού τουρισμού, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχουν ειδικές προβλέψεις για τα νησιά που σηκώνουν ιδιαίτερο βάρος και με το μεταναστευτικό. Τα τουριστικά καταλύματα αναμένεται να επαναλειτουργήσουν αμέσως μετά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, το διάστημα 8 με 10 Ιουνίου.

Παράλληλα, η κυβέρνηση επιθυμεί να μετατρέψει την επιτυχή αντιμετώπιση των υγειονομικών συνεπειών της πανδημίας σε ευκαιρία τόνωσης του τουρισμού, αναδεικνύοντας την Ελλάδα σε ασφαλή προορισμό για τους τουρίστες. Τα σύνορα της χώρας είναι πολύ πιθανό να ανοίξουν από τις 15 Ιουνίου για τις ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και χώρες που παρουσιάζουν εξίσου θετικά επιδημιολογικά δεδομένα.

iefimerida.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr