Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πέτσας: Εξετάζεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εκκλησίες και σε άλλους κλειστούς χώρους

27 Ιουλίου 2020 13:34

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ανέφερε πως, αν χρειαστεί, η χρήση μάσκας θα καταστεί υποχρεωτική και στις εκκλησίες και σε άλλους κλειστούς χώρους.

 

Χαρακτηριστικά είπε στην εισαγωγική του τοποθέτηση: «Τις επόμενες ημέρες, αν χρειαστεί, ακολουθώντας τις εισηγήσεις των ειδικών, η χρήση μάσκας θα καταστεί υποχρεωτική και σε περισσότερους κλειστούς χώρους». Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ανέφερε την πιθανότητα να αποφασιστεί η υποχρεωτική χρήσης μάσκας στις εκκλησίες.

Για Τουρκία: Παρακολουθούμε με ψυχραιμία, ετοιμότητα και αποφασιστικότητα
Με καταδίκη για την πρόσφατη ενέργεια της Τουρκίας για την Αγία Σοφία ξεκίνησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Όπως είπε, «συνιστά πρόκληση όχι μόνο για τους Έλληνες και τους απανταχού χριστιανούς αλλά και για ολόκληρο τον δυτικό και πολιτισμένο κόσμο».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε όσα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε στο μήνυμά του για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, επισημαίνοντας πως «αυτή η ενέργεια δεν είναι μια εκδήλωση ισχύος, αλλά απόδειξη αδυναμίας και φυσικά δεν έχει τη δύναμη να σκιάσει την ακτινοβολία ενός μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς. Γι' αυτό η καταδίκη δεν μπορεί παρά να συνεχιστεί και να ενταθεί σε οικουμενικό επίπεδο. Στο μεταξύ, ενώ η 'Αγκυρα διατηρεί σε ισχύ την παράνομη NAVTEX για έρευνες σε περιοχές που περιλαμβάνουν τμήματα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος παραμένει αγκυροβολημένο και τουρκικά πολεμικά σκάφη αποσύρονται». Στο σημείο αυτό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε: «συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση με ψυχραιμία, ετοιμότητα και αποφασιστικότητα».

Εξετάζεται η επέκταση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε περισσότερους κλειστούς χώρους

Αναφορικά με τις εξελίξεις στο πεδίο της πανδημίας του Covid-19, ο κ. Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τόνισε: «Παρά τη μικρή αύξηση των κρουσμάτων, η Ελλάδα παραμένει σε πολύ καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση από πολλές άλλες χώρες και αυτό δεν είναι τυχαίο. Είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής μας που έχει δημιουργήσει έναν ειδικό αλγόριθμο, ο οποίος μας βοηθά να παίρνουμε αποφάσεις για το πώς θα κατανείμουμε τους στοχευμένους ελέγχους μας στις πύλες εισόδου της χώρας. Που εφαρμόζει αποτελεσματική παρακολούθηση και ιχνηλάτηση των κρουσμάτων. Που προβλέπει από συγκεκριμένα αυστηρά, αλλά λειτουργικά, υγειονομικά πρωτόκολλα, μέχρι δωμάτια καραντίνας, ώστε να αποφεύγεται η διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα. Όλα αυτά δεν τα κάνουν άλλες χώρες, ούτε στην έκταση, ούτε στον ολότητά τους. Είμαστε - και κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να παραμείνουμε- μια ασφαλής χώρα, για κατοίκους και επισκέπτες».

«Αυτή, άλλωστε, ήταν και η στρατηγική που χαράξαμε όταν προχωρούσαμε στη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και ανοίγαμε τις πύλες της χώρας στους επισκέπτες της. Από την αρχή καταστήσαμε σαφές ότι θα παρακολουθούμε συνεχώς τις εξελίξεις, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό και ανάλογα θα αναπροσαρμόζουμε τις αποφάσεις μας» συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Επισήμανε, ωστόσο, πως «στο διάστημα που πέρασε αναγκαστήκαμε -εξαιτίας της επιδείνωσης των επιδημιολογικών δεδομένων στις βαλκανικές χώρες - να αυστηροποιήσουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις εισόδου από τα χερσαία σύνορά μας.

Επιπλέον, από αύριο το πρωί, Τρίτη 28 Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου, όσοι εισέρχονται στην Ελλάδα, μέσω αεροπορικών συνδέσεων, από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR τεστ), που να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους. Εξαιρούνται οι Έλληνες πολίτες, οι κάτοχοι άδειας παραμονής και όσοι ταξιδεύουν για ουσιώδεις λόγους».

Υπογράμμισε, επίσης, πως «αν από το εξωτερικό, ανοιγοκλείνοντας τη στρόφιγγα των αφίξεων, μπορέσαμε μέχρι σήμερα να έχουμε ελεγχόμενο αριθμό κρουσμάτων, ο κύριος εχθρός παραμένει στο εσωτερικό. Λέγεται εφησυχασμός. Φαίνεται στη χαλάρωση όλων μας. Και αποτυπώνεται σε απαράδεκτα φαινόμενα συγχρωτισμού, εξαιρετικά επικίνδυνα για τη διασπορά του ιού στην κοινότητα».

Όπως τόνισε ο κ. Πέτσας, «η αύξηση των κρουσμάτων σε αστικά κέντρα, όπως στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, υπενθυμίζει ότι ο ιός εξακολουθεί να είναι εδώ και να τρέφεται από τη χαλάρωσή μας. Για όλους αυτούς τους λόγους, αποφασίστηκε να απαγορευτούν τα πανηγύρια, να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ για εργαζόμενους και καταναλωτές, αλλά και να ενταθούν οι έλεγχοι σε όλη τη χώρα. Όχι για τιμωρητικούς λόγους, αλλά για να παραμείνει ισχυρό το μήνυμα ότι ιός είναι ανάμεσά μας και οφείλουμε να τηρούμε σχολαστικά όλα όσα μας υπαγορεύουν οι ειδικοί. Αποστάσεις, μάσκες, ατομική υγιεινή».

 

Ο κ. Πέτσας πρόσθεσε πως «τις επόμενες ημέρες, αν χρειαστεί, ακολουθώντας τις εισηγήσεις των ειδικών, η χρήση μάσκας θα καταστεί υποχρεωτική και σε περισσότερους κλειστούς χώρους». Και συμπλήρωσε: «Το διάστημα από τις 24 Ιουλίου μέχρι τις 26 Ιουλίου, διενεργήθηκαν από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, την Ελληνική Αστυνομία και την Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή 2.816 έλεγχοι σε όλη την Ελλάδα, διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε 198 περιπτώσεις, επιβλήθηκαν 220 πρόστιμα ύψους 86.050 ευρώ και διοικητικές κυρώσεις αναστολής λειτουργίας 90 ημερών συνολικά».

Η εισαγωγική τοποθέτηση του Στέλιου Πέτσα
Η εισαγωγική τοποθέτηση από τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου.

Α. Τουρκικές προκλήσεις
Τα όσα έγιναν την περασμένη Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη, η μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί και η παράσταση που στήθηκε εκεί, συνιστούν πρόκληση, όχι μόνο για τους Έλληνες και τους απανταχού Χριστιανούς, αλλά και για ολόκληρο το Δυτικό και τον πολιτισμένο κόσμο.
Όπως τόνισε όμως ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, αυτή η ενέργεια δεν είναι μια εκδήλωση ισχύος, αλλά απόδειξη αδυναμίας.
Και φυσικά δεν έχει τη δύναμη να σκιάσει την ακτινοβολία ενός μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς.
Και γι’ αυτό η καταδίκη δεν μπορεί παρά να συνεχιστεί και να ενταθεί σε οικουμενικό επίπεδο.
Στο μεταξύ, ενώ η Άγκυρα διατηρεί σε ισχύ την παράνομη Navtex για έρευνες σε περιοχές που περιλαμβάνουν τμήματα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος παραμένει αγκυροβολημένο και τουρκικά πολεμικά σκάφη αποσύρονται.
Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση με ψυχραιμία, ετοιμότητα και αποφασιστικότητα.

Β. Κορωνοϊός
Παρά τη μικρή αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, η Ελλάδα παραμένει σε πολύ καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση από πολλές άλλες χώρες.
Και αυτό δεν είναι τυχαίο.
Είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής μας.
Που έχει δημιουργήσει έναν ειδικό αλγόριθμο, ο οποίος μας βοηθά να παίρνουμε αποφάσεις για το πώς θα κατανείμουμε τους στοχευμένους ελέγχους μας στις πύλες εισόδου της χώρας.
Που εφαρμόζει αποτελεσματική παρακολούθηση και ιχνηλάτηση των κρουσμάτων.
Που προβλέπει από συγκεκριμένα, αυστηρά, αλλά λειτουργικά, υγειονομικά πρωτόκολλα, μέχρι δωμάτια καραντίνας ώστε να αποφεύγεται η διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα.
Όλα αυτά δεν τα κάνουν άλλες χώρες, ούτε στην έκταση, ούτε στον ολότητά τους.
Είμαστε - και κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να παραμείνουμε - μια ασφαλής χώρα, για κατοίκους και επισκέπτες.
Αυτή, άλλωστε, ήταν και η στρατηγική που χαράξαμε όταν προχωρούσαμε στη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και ανοίγαμε τις πύλες της χώρας στους επισκέπτες της.
Από την αρχή καταστήσαμε σαφές ότι θα παρακολουθούμε συνεχώς τις εξελίξεις, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό και ανάλογα θα αναπροσαρμόζουμε τις αποφάσεις μας.
Στο διάστημα που πέρασε αναγκαστήκαμε - εξαιτίας της επιδείνωσης των επιδημιολογικών δεδομένων στις βαλκανικές χώρες - να αυστηροποιήσουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις εισόδου από τα χερσαία σύνορά μας.
Επιπλέον, από αύριο το πρωί, Τρίτη 28 Ιουλίου, μέχρι τις 4 Αυγούστου, όσοι εισέρχονται στην Ελλάδα, μέσω αεροπορικών συνδέσεων, από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR τέστ), που να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους.
Εξαιρούνται οι Έλληνες πολίτες, οι κάτοχοι άδειας παραμονής και όσοι ταξιδεύουν για ουσιώδεις λόγους.

Και αν από το εξωτερικό, ανοιγοκλείνοντας τη στρόφιγγα των αφίξεων, μπορέσαμε μέχρι σήμερα να έχουμε ελεγχόμενο αριθμό κρουσμάτων, ο κύριος εχθρός παραμένει στο εσωτερικό.
Λέγεται εφησυχασμός.
Φαίνεται στη χαλάρωση όλων μας.
Και αποτυπώνεται σε απαράδεκτα φαινόμενα συγχρωτισμού, εξαιρετικά επικίνδυνα για τη διασπορά του ιού στην κοινότητα.
Η αύξηση των κρουσμάτων σε αστικά κέντρα, όπως στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, υπενθυμίζει ότι ο ιός εξακολουθεί να είναι εδώ και να τρέφεται από τη χαλάρωσή μας.
Για όλους αυτούς τους λόγους, αποφασίστηκε να απαγορευτούν τα πανηγύρια, να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ για εργαζόμενους και καταναλωτές, αλλά και να ενταθούν οι έλεγχοι σε όλη τη χώρα.
Όχι για τιμωρητικούς λόγους, αλλά για να παραμείνει ισχυρό το μήνυμα ότι ιός είναι ανάμεσά μας και οφείλουμε να τηρούμε σχολαστικά όλα όσα μας υπαγορεύουν οι ειδικοί. Αποστάσεις, μάσκες, ατομική υγιεινή.
Τις επόμενες ημέρες, αν χρειαστεί, ακολουθώντας τις εισηγήσεις των ειδικών, η χρήση μάσκας θα καταστεί υποχρεωτική και σε περισσότερους κλειστούς χώρους.
Το διάστημα από τις 24 Ιουλίου μέχρι τις 26 Ιουλίου, διενεργήθηκαν από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, την Ελληνική Αστυνομία και την Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή 2.816 έλεγχοι σε όλη την Ελλάδα, διαπιστώθηκαν  παραβάσεις σε 198 περιπτώσεις, επιβλήθηκαν 220 πρόστιμα ύψους 86.050 ευρώ και διοικητικές κυρώσεις αναστολής λειτουργίας 90 ημερών συνολικά.

Γ. Οικονομία
Η Κυβέρνηση κινήθηκε από την πρώτη στιγμή σε δύο επίπεδα, για να αντιμετωπίσει τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού: το κοινοτικό και το εθνικό.
Στο κοινοτικό επίπεδο, είναι σημαντικό το γεγονός ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζεται ως ισότιμο κράτος-μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας.
Μετέχει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, γεγονός που αποκλιμακώνει το κόστος δανεισμού του Δημοσίου, των τραπεζών και κατ’ επέκταση των επιχειρήσεων. Απαλλάχθηκε από τη δέσμευση για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του Α.Ε.Π. το 2020. Και καλύπτεται, όπως όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από την απόφαση για ενεργοποίηση της γενικής «ρήτρας διαφυγής» του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης.
Ήδη πριν από περίπου τέσσερις μήνες, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προετοίμαζε μεθοδικά την διαδρομή προς την ιστορική απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου 17-21 Ιουλίου.
Υπογράφοντας την κοινή επιστολή μαζί με άλλους οκτώ ηγέτες, στις 25 Μαρτίου, διεκδίκησε μία μορφή κοινού δανεισμού ώστε να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη η Ευρώπη να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και των εξαιρετικών συνθηκών που πλήττουν όλες τις χώρες, ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών της.
Καθώς η Ελλάδα ήταν μία από τις πρώτες χώρες που ζήτησε μία πολύ φιλόδοξη απάντηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο στο οικονομικό σοκ που έχει προκαλέσει η πανδημία, συμμετείχαμε ενεργά σε όλες τις διαπραγματεύσεις και πετύχαμε ένα συνολικό πακέτο που φτάνει τα 72 δισ. ευρώ.
Οικοδομώντας πάνω στην εμπιστοσύνη της διεθνούς κοινότητας προς την Ελλάδα, καταφέραμε
μία ιστορική απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης,
να αποτελεί ταυτόχρονα μία μεγάλη εθνική επιτυχία.
Υπενθυμίζεται ότι με τη Συμφωνία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θεσμοθετείται για πρώτη φορά τέτοιου μεγέθους κοινός δανεισμός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκειμένου τα κράτη μέλη να λάβουν τις επιχορηγήσεις.
Η Ελλάδα προβλέπεται να λάβει από το Ταμείο Ανάκαμψης περίπου 32 δισ. ευρώ, εκ των οποίων περίπου 19 δισ. αφορούν επιχορηγήσεις και περίπου 13 δισ. δάνεια. Σε αυτά προστίθενται σχεδόν 40 δισ. ευρώ από το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, τα οποία θα δοθούν μέσα από δράσεις του μεσοπρόθεσμου προγράμματος ανάπτυξης (ΕΣΠΑ) και της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής για την περίοδο 2021-2027.
Τα δάνεια για την Ελλάδα (σχεδόν 13 δισ.) αφενός δημιουργούν ένα σημαντικό απόθεμα ασφαλείας και αφετέρου μπορούν να εγκριθούν με διαδικασίες πολύ πιο απλές από τις κλασικές που αφορούν τον δανεισμό, για παράδειγμα, μέσω του ESM.
Αναφορικά με το εθνικό επίπεδο, η χώρα μας αξιοποιεί την μεγάλη αυτή ευκαιρία, προκειμένου να χτίσει πάνω στο δικό της Σχέδιο που υλοποίησε από την πρώτη στιγμή για να υπερασπιστεί τον κόσμο της εργασίας, να στηρίξει την επιχειρηματικότητα και να ελαφρύνει τα νοικοκυριά από φορολογικά βάρη.
Από τον Μάρτιο μέχρι σήμερα, η Κυβέρνηση εφαρμόζει ένα γενναίο πλέγμα μέτρων συνολικής αξίας 24 δισ. ευρώ.
Γιατί;
Γιατί η ύφεση φέτος εξαιτίας της παγκόσμιας κρίσης που προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού, θα είναι βαθιά.
Και, όπως και στον υπόλοιπο κόσμο, αποτυπώνεται σε αύξηση της ανεργίας και σε μείωση των εισοδημάτων.
Για αυτό, πέραν των μέτρων που ήδη εφαρμόζουμε, φροντίσαμε να διατηρήσουμε πολεμοφόδια στο Ταμείο του Κράτους.
Έτσι το πακέτο μέτρων μπορεί να αυξηθεί, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας και τη δυναμική της οικονομίας, με βάση πάντα τον διαθέσιμο δημοσιονομικό και ταμειακό χώρο.
Στόχος μας είναι να στηρίξουμε τις θέσεις εργασίας και να κρατήσουμε στη θέση του τον παραγωγικό ιστό.
Στην προσπάθεια αυτή οι παρεμβάσεις μας είναι δυναμικές και όχι στατικές. Παρακολουθούμε συνεχώς τις εξελίξεις και, προχωρούμε σε βελτιώσεις, επεκτάσεις ή διευρύνσεις των μέτρων που πήραμε.
Βλέπουμε τι γίνεται στην πραγματική οικονομία, ακούμε την κοινωνία και προσαρμόζουμε ανάλογα τις παρεμβάσεις μας.
Τα σημαντικά κεφάλαια από το Ταμείο Ανάκαμψης δεν θα τα σπαταλήσουμε, αλλά θα τα επενδύσουμε για να μεταμορφώσουμε την Ελλάδα.
Η πετυχημένη αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης ενίσχυσε τόσο την εμπιστοσύνη της διεθνούς κοινότητας στη χώρα μας όσο και την εμπιστοσύνη του πολίτη στο Κράτος και την πολιτική.
Απέδειξε ότι οι Έλληνες μπορούμε.
Αναβάπτισε την εθνική μας αυτοπεποίθηση.
Και το άυλο αυτό εθνικό κεκτημένο θα είναι σύμμαχός μας στην κοινή πορεία.
Η μείωση φόρων και εισφορών είναι ο καλύτερος τρόπος να αφήσουμε χρήματα στις τσέπες των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.
Η Ελλάδα είναι πολύ πάνω από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ, όσον αφορά το βάρος των ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων σε κάθε νοικοκυριό. Επομένως, μείωση προς τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ, τονώνει την οικονομική ανάπτυξη πιο γρήγορα από κάποιο άλλο μέτρο. Επίσης, ενδιαφερόμαστε για τη χρηματοδότηση των υποδομών και του κοινωνικού Κράτους. Τέλος, υλοποιούμε ένα πολύ φιλόδοξο σχέδιο για τον ΟΑΕΔ, προκειμένου να στηριχθεί η απασχόληση.
Και όλα αυτά ενσωματώνονται σε ένα συνεκτικό σχέδιο ώστε να κάνουμε τη ζωή των Ελλήνων καλύτερη.

Δ. Σε ό,τι αφορά το νομοθετικό έργο
Έχουν ήδη κατατεθεί στη Βουλή και πρόκειται να εισαχθούν στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση, μέσα στην εβδομάδα, τέσσερα νομοσχέδια.
Η αρχή γίνεται σήμερα με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που αφορά ανάμεσα στα άλλα την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου, τα πρόστιμα για τη διακίνηση και εμπορία παραποιημένων προϊόντων, τη ρύθμιση θεμάτων για τη βιομηχανία, τις ιδιωτικές επενδύσεις, τις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, την έρευνα, την καινοτομία και το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος.
Αύριο Τρίτη 28 Ιουλίου - σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Βουλής - εισάγεται στην Ολομέλεια το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για τον εκσυγχρονισμό της ιδιωτικής εκπαίδευσης.
Κεντρικός στόχος της Κυβέρνησης στο θέμα αυτό είναι να περάσει η λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων από τον ασφυκτικό κρατικό έλεγχο στη δημιουργική εποπτεία, και από την αμφισβήτηση στην εμπιστοσύνη.
Για την Τετάρτη 29 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί η εισαγωγή στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών που αφορά φορολογικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας στο οποίο περιλαμβάνονται οι ρυθμίσεις - γέφυρα για την προστασία της πρώτης κατοικίας.
Για την Πέμπτη, 30 Ιουλίου, έχει προγραμματιστεί η εισαγωγή στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας που περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της πρόσβασης σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και την ίδρυση Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία.

Ε. Πρόγραμμα του Πρωθυπουργού
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε πριν από λίγο στο Μέγαρο Μαξίμου, με την Αναπληρώτρια Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Ekaterina Zaharieva.
Αυτή την ώρα, συμμετέχει σε τηλεδιάσκεψη, όπου θα γίνει παρουσίαση των υπηρεσιών που θα προσφέρει το ψηφιακό Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών.
Πρόκειται για μία καινοτόμο υπηρεσία, που αποτελεί ένα επιπλέον βήμα για την εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση των πολιτών από υπαλλήλους των ΚΕΠ.
Με τη νέα υπηρεσία, συνήθεις διαδικασίες υψηλής ζήτησης που διεκπεραιώνονται από τα ΚΕΠ, μπορούν να γίνονται ψηφιακά, ενώ παράλληλα παραμένει ζωντανή η επικοινωνία με τους πολίτες και αναβαθμίζεται η εξυπηρέτησή τους.
Την Πέμπτη, 30 Ιουλίου, στις 15:00, ο Πρωθυπουργός, θα παραστεί στη Βουλή, για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων, όπου στο πλαίσιο κοινής, ειδικής, συνεδρίασης Επιτροπών και Υποεπιτροπών της Βουλής, θα απευθύνει ομιλία στο Σώμα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Τέλος, την Παρασκευή, 31 Ιουλίου, στις 10:00 το πρωί, θα συνεδριάσει υπό τον Πρωθυπουργό, το Υπουργικό Συμβούλιο.
Σας ευχαριστώ και παρακαλώ για τις ερωτήσεις σας.

iefimerida.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr