Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θ. Μαρινόπουλος: Άσε με ρε φίλε να δουλέψω

09 Αυγούστου 2020 13:17

Το 2010 πριν ακόμη μπούμε στα μνημόνια ο « Καλλικράτης » προέβλεπε μεταφορά πολλών αρμοδιοτήτων στους Δήμους και την αντίστοιχη οικονομικών πόρων.

Οι κατοπινές ραγδαίες εξελίξεις δημιούργησαν νέα αρνητικά δεδομένα στην τοπική αυτοδιοίκηση που κλήθηκαν οι αιρετοί , αλλά κυρίως οι εργαζόμενοι να αντιμετωπίσουν.

Η απίστευτη μείωση της χρηματοδότησης , που ξεπέρασε το 60% σε ορισμένες κατηγορίες και η απαγόρευση των προσλήψεων μέχρι πρόσφατα , ακόμη και στις ανταποδοτικές υπηρεσίες έφεραν τον « εχθρό προ των πυλών » . 

Ποιος ήταν ο εχθρός ;

Μα φυσικά ο κίνδυνος της πλήρους κατάρρευσης του μόνου βαθμού εξουσίας που βρίσκεται κοντά στον πολίτη , που βρίσκεται δίπλα του.

Κι όμως η αυτοδιοίκηση στάθηκε όρθια , προσέφερε υπηρεσίες σημαντικές και ποιοτικές και πήρε πάνω της μεγάλο κομμάτι του « κοινωνικού κράτους » .

Που οφείλεται αυτό ;

Κυρίως στην συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων που φορτώθηκαν στις πλάτες τους ένα τεράστιο μέρος της οικονομικής εξυγίανσης και των κοινωνικών και ανταποδοτικών υπηρεσιών .

Κι όμως η κριτική (των περισσοτέρων μας) πολλές φορές ξεφεύγει από τα όρια της λογικής , της ψύχραιμης ανάλυσης και της γνώσης της πραγματικότητας .

Έτσι όπως έχουμε μάθει , λειτουργούμε με υπεραπλουστεύσεις ,βρίσκοντας το « εύκολο θύμα » (που αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων βέβαια , ότι δεν είναι καθόλου εύκολο ) για να του τα φορτώσουμε όλα .

Κοιτάξτε , σε αυτή την ιστορία βρεθήκαμε σχεδόν όλοι στον πάτο , με τους περισσότερο αδικημένους τους ανέργους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες .

Δεν χρειάζεται να συνεχίζουμε να ρίχνουμε νερό στον « μύλο της διχόνοιας » ανάμεσα στις διάφορες επαγγελματικές ομάδες .

Δεν έχει κανένα νόημα , δεν ωφελεί πουθενά.

Το κάναμε οι περισσότεροι αυτό το λάθος , μη το συνεχίζουμε .

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr