Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παπαευαγγέλου: Η ατάκα ελπίδας για ένα καλοκαίρι «κανονικότητας» με τα self tests

02 Απριλίου 2021 22:51

«Είδηση» στην… τελευταία της πρόταση έβγαλε η καθηγήτρια παιδιατρικής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την ενημέρωση για την πανδημία το απόγευμα της Παρασκευής, 02.04.2021.

 

Τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι -ακόμα- δύσκολα σε όλη τη χώρα, ωστόσο με «σύμμαχο» τον καιρό, τους εμβολιασμούς που προχωρούν και τα self tests, υπάρχουν ελπίδες για ένα καλοκαίρι… σχετικής κανονικότητας μπροστά μας.

Υπενθυμίζουμε εδώ πως τα self tests θα αποτελέσουν και το βασικό εργαλείο για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, των σχολείων και αργότερα (σ.σ. μετά το Πάσχα όπως είπε νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης) της εστίασης.

Click4more: Κορονοϊός: 1.383 κρούσματα στην Αττική – Σταθερά τριψήφια σε Θεσσαλονίκη και Αχαΐα – Ο χάρτης της διασποράς

Θα «ξεκλειδώσουν» όμως κι άλλες δραστηριότητες που αυτή την περίοδο μοιάζουν… απαγορευτικές; Η Βάνα Παπαευαγγέλου, λοιπόν, τόνισε: «Τώρα, θα χρησιμοποιήσουμε αυτά τα τεστ για να προστατεύσουμε τους γύρω μας και για να ελέγξουμε την πανδημία, ενώ αργότερα, μέσα στο καλοκαίρι, κι αφού βέβαια πρώτα έχουμε μειώσει το επιδημιολογικό φορτίο της χώρας, θα μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε για να συμμετέχουμε και σε ομαδικές δραστηριότητες».

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr