Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα 10 μονάδων για τη ΝΔ

28 Αυγούστου 2021 15:27

Στις 10 μονάδες βρίσκεται η διαφορά στην πρόθεση ψήφου με το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας να παραμένει αλλά να ελαττώνεται συγκριτικά με προηγούμενες μετρήσεις.



Συγκεκριμένα, η δημοσκόπηση της GPO έδειξε πως ως προς την πρόθεση ψήφου, η κυβερνητική παράταξη, σημειώνει πτώση 2 μονάδων: η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 34,5% έναντι 24,4% του ΣΥΡΙΖΑ και η διαφορά των δύο κομμάτων διαμορφώνεται στις 10,1 ποσοστιαίες μονάδες. Στην αντίστοιχη έρευνα του Ιουνίου, τα δύο κόμματα συγκέντρωναν 36,5% και 24,1% αντίστοιχα.

Παράλληλα, το Κίνημα Αλλαγής εμφανίζει πτώση καθώς συγκεντρώνει 6,4% έναντι 6,7% που συγκέντρωνε τον Ιούνιο. Ακολουθούν ΚΚΕ με 6%, Ελληνική Λύση με 4,1% και ΜέΡΑ25 με 3%.

Οι συνέπειες των πυρκαγιών
Τον κρατικό μηχανισμό και την αντίδρασή του στο επίπεδο των πυρκαγιών έκρινε λιγότερο αποτελεσματικό το 76,5% των ερωτηθέντων ενώ στο κάδρο των ευθυνών μπαίνει και ο Πρωθυπουργός, στον οποίο καταλογίζονται ευθύνες από το 58,2% για αστοχίες στο συντονιστικό έργο.
Μάλιστα, σύμφωνα με την έρευνα, τα όσα συνέβησαν με τις πυρκαγιές δρομολογούν πολιτικές εξελίξεις αφού συνολικά το 49,4% (ναι και μάλλον ναι) προτρέπει τον πρωθυπουργό να προχωρήσει άμεσα σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης έναντι του 35,9% που δεν διαβλέπει επερχόμενες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Ανάλογες ευθύνες καταλογίζονται και στους αρμόδιους υπουργούς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες, με το 54,7% να ζητεί την απομάκρυνση κ. Χρυσοχοΐδη, το 42,8% του κ. Χαρδαλιά και το 48,9% του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ικανοποιητικά κρίνονται από το 59,4% τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν για την ανακούφιση των πυρόπληκτων.

Ακόμα, όπως καταγράφεται στη δημοσκόπηση οι πολίτες εμφανίζουν μία ξεκάθαρη κόπωση από την πανδημία με το 54,9% να κρίνει αρνητικά την διαχείριση της κατάστασης στην περίοδο που βρισκόμαστε τώρα, ενώ το 91,4% πιστεύει πως αναμένεται να αυξηθούν τα κρούσματα μέσα στο Φθινόπωρο.

Τέλος, δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης που συγκεντρώνει 49,8% θετικές γνώμες έναντι 31,6% του Αλέξη Τσίπρα, 27,8% του Δημήτρη Κουτσούμπα, 25,7% της Φώφης Γεννηματά, 16,1% του Γιάνη Βαρουφάκη και 11,8% του Κυριάκου Βελόπουλου.

athensvoice.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr

Σχετικά Άρθρα