Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πλεύρης: 6.412 υγειονομικοί σε αναστολή

Την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στους υγειονομικούς υποστήριξε από το βήμα της Βουλής ο νέος Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. «Έχει αποτελέσματα η υποχρεωτικότητα! Θα το δείτε από τα στοιχεία: Υπήρχε νοσοκομείο με 35% εμβολιασμένους και πλέον έχει φτάσει στο 87%. Περιμέναμε αναστολές άνω των 10.000.

Σας ανακοινώνω ότι έχουμε να κάνουμε με 6.412 αναστολές αυτή τη στιγμή! Αυτά τα στοιχεία θα αλλάξουν προς τα πάνω. Στο ΕΚΑΒ που έχει γύρω στα 500 άτομα σε αναστολή εκ των οποίων 400 είναι στα πληρώματα είναι», τόνισε χαρακτηριστικά ενώ ανακοίνωσε ότι η νέα τροπολογία θα κατατεθεί την ερχόμενη βδομάδα. Υπενθυμίζεται ότι η ρύθμιση θα δίνει τη δυνατότητα στους υγειονομικούς που έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου να επιστρέφουν στην εργασία τους.

 Την ίδια ώρα, μάλιστα, προανήγγειλε ότι κάτι αντίστοιχο θα ισχύσει και στον ιδιωτικό τομέα.

 «Ακριβώς για να μην αιφνιδιάζουμε, αντιστοίχως ιδιώτες γιατροί ανεμβολίαστοι δε θα παρέχουν υπηρεσίες στις κλινικές και θα έρθει ρύθμιση για το τι κυρώσεις θα έχουν στην εργασία τους. Δεν μπορεί ανεμβολίαστος γιατρός να χειρουργεί ή να βλέπει άρρωστο», είπε.

 Από την πλευρά του ο κ. Πολάκης υποστήριξε ότι με βάση τα νέα δεδομένα το εμβόλιο δεν καλύπτει τον ιό.

«Μιλάμε μετά από 1,5 χρόνο πανδημίας με πάνω από 8,5 χιλιάδες νεκρούς εκτός ΜΕΘ. Το 4ο κύμα είναι προ των πυλών με μετάλλαξη που τα δεδομένα, δείχνουν ότι δεν καλύπτεται (από εμβολιασμό). Δε θέλω να γίνω μάντης κακών αλλά η επιδημιολογική εικόνα σε λίγο καιρό θα προσομοιάζει με το Ισραήλ που χθες είχε 16.800 κρούσματα και σε αυτό το δεδομένο, αντί να ρίξετε το βάρος της δουλειάς και της προσπάθειάς σας, εσείς σε ιδεοληπτική εμμονή ότι για όλα θα μας σώσει το εμβόλιο βγάζετε σε αναστολή υγειονομικούς που δεν περισσεύει κανένας», είπε.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr

Σχετικά Άρθρα