Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ. Οικονόμου: Ούτε lockdown θα γίνει, ούτε το ΕΣΥ θα καταρρεύσει

25 Νοεμβρίου 2021 13:47

«Η Κυβέρνηση έχει χαράξει μια στρατηγική για την ανάσχεση της πανδημίας, με στόχο:

Να παραμείνουν ανοικτές και πλήρως λειτουργικές η κοινωνία, η εκπαίδευση και η οικονομία, να ελεγχθεί κατά το μάλλον η διασπορά του ιού και να περιοριστούν οι ανθρώπινες απώλειες. Απώλειες που θα ήταν σαφώς λιγότερες εάν είχε μεγιστοποιηθεί το ποσοστό εμβολιασμού», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο επιβολής καινούργιου lockdown»

Καταβάλλεται συνεχής προσπάθεια για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης τόσο με την πρώτη όσο και με την τρίτη την αναμνηστική δόση. Στην Ελλάδα ήμασταν οι πρώτοι που ανοίξαμε την 3η δόση και από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη που καθιστούμε την αναμνηστική δόση ως προϋπόθεση προκειμένου να θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι οι συμπολίτες μας από 60 ετών και πάνω, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Ενισχύεται συνεχώς το Ε.Σ.Υ., με κλίνες από τις ιδιωτικές κλινικές και με ιδιώτες γιατρούς, αλλά και με την προσθήκη από σήμερα, στη δύσκολη αυτή  μάχη, των μονοκλωνικών φαρμάκων.

Η χώρα μας είναι από τις πρώτες στην Ευρώπη που είναι σε θέση να χορηγεί μονοκλωνικά φάρμακα μετά την πλήρη και ουσιαστική αδειοδότησή τους από τους αρμόδιους οργανισμούς. Τα μονοκλωνικά θα χορηγούνται με βάση τα πολύ συγκεκριμένα πρωτόκολλα, σε νοσοκομειακό περιβάλλον, χωρίς αμφιβολία σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούν να βοηθήσουν πολύ, δεν όμως πανάκεια και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τον εμβολιασμό, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι συνεχίζονται σε ολόκληρη τη χώρα εντατικοί έλεγχοι για την εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων.

Ο κ. Οικονόμου υπενθύμισε ότι χθες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του προς την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προτείνει «η τρίτη δόση του εμβολίου Covid-19 να θεωρηθεί προϋπόθεση για ασφαλείς μετακινήσεις εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ευρωπαίους πολίτες άνω των 60 ετών». Ανάμεσα στα άλλα ο Πρωθυπουργός επισημαίνει:

Η προϋπόθεση πραγματοποίησης της τρίτης δόσης για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, για τους πολίτες άνω των 60 ετών, θα ήταν ένα σημαντικό βήμα στη μάχη ενάντια στην πανδημία, είπε στη συνέχεια, υπενθυμίζοντας ότι  η τρίτη δόση αποδεικνύεται αποτελεσματική σε ποσοστό άνω του 90%, στην πρόληψη σοβαρών επιπτώσεων της Covid-19, συμπεριλαμβανομένου του θανάτου, ενώ ταυτόχρονα παρέχει προστασία ενάντια στα συμπτώματα της λοίμωξης και κρατά τους συμπολίτες μας υγιείς και εκτός νοσοκομείων.

«Δρομολογούνται οι διαδικασίες για 6 εμβληματικά σιδηροδρομικά έργα»

Θα συνδέσουν λιμάνια με σιδηροδρομικό δίκτυο. Διευκολύνουμε τη σύνδεση της χώρας με την υπόλοιπη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Παρακολουθούμε αυτά που γίνονται στην Τουρκία

Η ελληνική κυβέρνηση είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη για να κάνει αυτό που πρέπει σε σχέση με τα εθνικά μας συμφέροντα σε όλους του τομείς διπλωματικά και αποτρεπτικά. Προφανώς η απόπειρα εξωτερίκευσης εσωτερικής κρίσης είναι κάτι που κανείς πρέπει να το λαμβάνει πάντα υπόψιν, δεν έχουμε συγκεκριμένα δείγματα όμως.

Ίχνος ανοχής στην έμφυλη βία

Αυτό τόνισε κλείνοντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr

Σχετικά Άρθρα