Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιδρύθηκε το νέο κόμμα «Βολτ» -Ποιοι είναι επικεφαλής, πόσο μοιάζει με το «Ποτάμι»

15 Μαρτίου 2023 13:09

Ένα νέο κόμμα ιδρύθηκε στην Ελλάδα, με την ονομασία «Βολτ», και πραγματοποίησε το πρώτο ιδρυτικό του συνέδριο στις 11 και 12 Μαρτίου, στο Alhambra Art Theatre, στο κέντρο της Αθήνας.

Το Βολτ Ελλάδας είναι το ελληνικό κόμμα-μέλος του κινήματος Volt Europa, που στοχεύει σε μια ευρωπαϊκή ομοσπονδία δημοκρατική, ισότιμη και δίκαιη για όλους τους πολίτες της.

Όπως αναφέρεται στην ιδρυτική του διακήρυξη, το Βολτ έχει χαρακτήρα προοδευτικό, πραγματιστικό και πολυσυλλεκτικό, χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις και πιστεύει ότι «μόνο ενωμένοι μπορούν οι λαοί της Ευρώπης να ανταποκριθούν στις παγκόσμιες προκλήσεις. Για αυτό πρέπει να κάνουμε το επόμενο βήμα: τη δημιουργία μιας Ομοσπονδίας με έναν κοινό ευρωπαϊκό αμυντικό στρατό, με έναν Πρόεδρο εκλεγμένο από τους Ευρωπαίους πολίτες, ένα Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών και Οικονομίας».

Το ευρωπαϊκό Volt έχει έναν ευρωβουλευτή και κοινοβουλευτική παρουσία στην Ολλανδία και στη Γερμανία. Στην Ελλάδα το Βολτ θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένα κόμμα που ανήκει στο μέτωπο της κοινής λογικής και ο πρωταρχικός πυρήνας των μελών του προέρχεται από το «Ποτάμι», όπως ο ένας από τους δύο προέδρους, ο Νικόλας Φουρναράκης. Συμπρόεδρος εξελέγη η Θεοδώρα Φαμπρικέζη.

{https://twitter.com/VoltGreece/status/1635398942002401280?s=20}

 Οι δύο νέοι συμπρόεδροι του Βολτ Ελλάδας: η Θεοδώρα Φαμπρικέζη και ο Νικόλας Φουρναράκης

 Mετά την ολοκλήρωση του 1ου Συνεδρίου του Βολτ Ελλάδας
Το Βολτ Ελλάδας θα κατέβει στις εκλογές σε συμμαχία με τους Πράσινους και Οικολόγους και τα νέα πανευρωπαϊκά ρεύματα των Πειρατών, της πολιτικής Φιλοζωίας και του Οικοφεμινισμού.

Θέσεις του κόμματος Βολτ
Ο Δημήτρης Σακατζής, εκπαιδευτικός, στο βήμα του 1ου συνεδρίου του Βολτ, μίλησε για τις θέσεις του νέου κόμματος σχετικά με την Παιδεία.

 Δημήτρης Σακατζής, εκπαιδευτικός, στο συνέδριο του Βολτ

 Ως προτάσεις άμεσης εφαρμογής, ανέφερε επιγραμματικά:

Συμβολική μετονομασία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σε Υπουργείο Εκπαίδευσης. Τα θρησκεύματα να υπαχθούν σε μια γενική γραμματεία του.
Αύξηση της αυτοτέλειας των σχολικών μονάδων ως προς τη διοικητική, οικονομική, παιδαγωγική και επιστημονική πλευρά.
Αποκομματικοποίηση της διοικητικής δομής του Υπουργείου και αξιολόγηση της κεντρικής και των περιφερειακών του υπηρεσιών με στόχο την αξιοκρατία.
Οι προτάσεις αυτές εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πλέγμα προτάσεων μεσοπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης εφαρμογής για κάθε κομμάτι της εκπαίδευσης.
Ο Στέφανος Τύρος ανέπτυξε τις θέσεις του Βολτ για την οικονομία. Βασική πολιτική κατεύθυνση είναι ο αναπτυξιακός εκσυγχρονισμός της οικονομίας. «Στοχεύουμε στην αύξηση της παραγωγικότητας, τη φορολόγηση του πλούτου, τη μείωση της ανεργίας κάτω από το 5%, και τη δημιουργία δουλειών υψηλής προστιθέμενης αξίας», «Υποστηρίζουμε τη σταδιακή καθιέρωση ενός καθολικού ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για τη μείωση της ανέχειας και ένα σύστημα αποκεντρωμένης και καθολικής υγειονομικής περίθαλψης για όλους τους κατοίκους της χώρας».

 Ο Στέφανος Τύρος
Οι θέσεις του κόμματος επικοινωνούνται προς το παρόν μέσω των social media. Στο παρακάτω βίντεο η Κατερίνα Γεωργίου εξηγεί τις θέσεις για το μεταναστευτικό. «Η υποδοχή και ένταξη μεταναστών και προσφύγων είναι σημαντική για τη χώρα μας, που αντιμετωπίζει έντονο δημογραφικό πρόβλημα, αρκεί να μην γίνεται ανεξέλεγκτα» υποστηρίζει.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr

Σχετικά Άρθρα