×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 956
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μνημεία... ερμητικά κλειστά στη Δήλο μέχρι το τέλος του μήνα

15 Μαρτίου 2015 09:34

Κλειστός για το κοινό θα είναι μέχρι τα τέλη Μαρτίου ο αρχαιολογικός χώρος της Δήλου, καθώς το μόνιμο φυλακτικό προσωπικό που διατίθεται είναι ελάχιστο και εγείρονται λόγοι ασφαλείας. Ετσι, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού, το νησί δεν θα είναι επισκέψιμο για λίγες μέρες.
To Μουσείο θα είναι κλειστό έως το τέλος του μήνα

To Μουσείο θα είναι κλειστό έως το τέλος του μήνα

Η επίσκεψη θα επιτρέπεται σε τμήματα του χώρου και στο Μουσείο, ύστερα από συνεννόηση με την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 8 το πρωί με 3 το απόγευμα.

Στην εξέλιξη αυτή, που κανέναν δεν θα πρέπει να ευχαριστεί, οδηγηθήκαμε ύστερα από παράλειψη της γενικής διεύθυνσης αρχαιοτήτων να φροντίσει ήδη από το περασμένο καλοκαίρι για την πρόσθετη πρόσληψη φυλακτικού προσωπικού.

Οπως λέει στο «Εθνος» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων, Γιάννης Μαυρικόπουλος, τέλη Οκτωβρίου έληξαν οι συμβάσεις των εποχικών φυλάκων και στο νησί παρέμειναν ελάχιστοι φύλακες από το μόνιμο προσωπικό (ο πραγματικά τραγικός αριθμός δεν ανακοινώνεται για λόγους ασφαλείας).

Η γενική διεύθυνση αρχαιοτήτων, που έκανε τις προσλήψεις, θα έπρεπε, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΕΥΦΑ, να έχει φροντίσει να προσληφθούν εκτάκτως μερικοί φύλακες ακόμα, ώστε οι επισκέψεις στο ιερό νησί της αρχαιότητας να γίνονται κανονικά. Και αν μέχρι τώρα ο κακός καιρός δεν ήταν σύμμαχος όσων ήθελαν να κάνουν επίσκεψη, η άνοιξη φανερώνει το πρόβλημα. Ο νέος έφορος αρχαιοτήτων Κυκλάδων, Δημήτρης Αθανασούλης, λέει ότι ο ίδιος είχε επισημάνει εγγράφως το πρόβλημα μόλις ανέλαβε, αλλά δεν υπήρξε λύση.

Πάντως, θα υπάρξουν προσλήψεις εποχικού προσωπικού από τις αρχές Απριλίου, οπότε η Δήλος θα λειτουργήσει με διευρυμένο ωράριο.

Επειδή η τοπική αυτοδιοίκηση της Μυκόνου διαμαρτύρεται λέγοντας ότι αναμένονται κρουαζιερόπλοια και γίνονται γυρίσματα ταινίας στο νησί, ο έφορος Κυκλάδων τονίζει πως δεν πρόκειται να υπάρξει πρόβλημα. «Είπα και στον δήμο, το επαναλαμβάνω και τώρα πως, εφόσον χρειαστεί να λειτουργήσει η Δήλος, θα επιστρατεύσω όλο το προσωπικό της εφορείας», δηλώνει ο κ. Αθανασούλης κατηγορηματικά.

www.ethnos.gr

 



Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr