×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 956
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πέθανε ο συνθέτης του "χάλι γκάλι" Γεράσιμος Λαβράνος

27 Μαρτίου 2015 09:04

Ο Γεράσιμος Λαβράνος, ο συνθέτης του γνωστού «Χάλι γκάλι» που τραγούδησε η Αλίκη Βουγιουκλάκη στην ταινία «Η σοφερίνα», έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών.

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1935 και από πολύ νωρίς ξεκίνησε την μουσική του εκπαίδευση.

Αρχικά τον κέρδισε η κλασική μουσική, στην πορεία, όμως, τον κατέκτησε η τζαζ. Συνεργάστηκε μεταξύ άλλων με τους Τζίμη Μακούλη, Γιοβάνα, Μπελίντα, Τρίο Καντσόνε, Νάνα Μούσχουρη, Μαρινέλλα, με την οποία έδωσε και συναυλίες στη Βραζιλία το 1968, Γιάννη Βογιατζή, Πόπη Αστεριάδη, Τζένη Βάνου, Tom Jobim, Mίμη Πλέσσα.

Πληροφορούμενος την είδηση του θανάτου του Γεράσιμου Λαβράνου, ο αν. Υπουργός Πολιτισμού κ. Νίκος Ξυδάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η απώλεια του μαέστρου, ενορχηστρωτή και συνθέτη Γεράσιμου Λαβράνου αφήνει φτωχότερη τη μουσική οικογένεια. Ο Κερκυραίος μουσικός έφερε το ελληνικό κοινό κοντά στη τζαζ και έντυσε με τη μουσική του δεκάδες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. Συνεργάστηκε με κορυφαίους ερμηνευτές της εποχής του όπως η Τζένη Βάνου, ο Γιάννης Βογιατζής, η Μαρινέλλα, ο Τζίμης Μακούλης, ο Bob Azzam, ο Luis Mariano, ο Tom Jobim και συνθέτες όπως ο Μίμης Πλέσσας, ο Γιώργος Μουζάκης αλλά και ο Γιάννης Χρήστου. Υπήρξε καλλιτέχνης με τις ρίζες του στον λαϊκό πολιτισμό και τα μάτια στραμμένα στο διεθνές στερέωμα. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

www.kathimerini.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr