Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χριστούγεννα στο Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς

09 Δεκεμβρίου 2018 12:33

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) υποδέχεται τα Χριστούγεννα και διοργανώνει δράσεις για μικρούς και μεγάλους στο Ιστορικό Αρχείο του, στον Ταύρο.

Αφηγήσεις, προβολές, συζητήσεις και εργαστήρια με ελεύθερη είσοδο περιλαμβάνει το πρόγραμμα.

 

Αναλυτικά:

Εργαστήρια για μικρούς και μεγάλουςΕργαστήρια για μικρούς και μεγάλους

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου (ώρα 17:30)

Εγκαίνια της «comic-ής ιστορίας».
Πρόκειται για σειρά αφηγηματικών έργων comics σε χαρτί τα οποία φιλοτεχνήθηκαν από παιδιά ακριτικών νησιωτικών κοινοτήτων στο πλαίσιο εκπαιδευτικής δράσης του ΠΙΟΠ με τίτλο «Το αρχείο της κοινότητάς μας» και σκοπό την προώθηση της τοπικής ιστορίας.

Τα γεμάτα φαντασία comics των μαθητών και το αντίστοιχο οπτικοακουστικό υλικό μάς ταξιδεύουν στην πραγματική ιστορία μίας γυναίκας από την Αστυπάλαια, η οποία διέσωσε έναν Άγγλο στρατιώτη κατά την περίοδο της Κατοχής, μια ιστορία που έλαβε μεγάλες διαστάσεις στα ελληνικά και ξένα μέσα διδάσκοντας την αλληλεγγύη της ανθρώπινης φύσης.

Εγκαίνια της «comic-ής ιστορίας»Εγκαίνια της «comic-ής ιστορίας»

Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με ειδική ξενάγηση στην διαφορετική έκθεση βιβλίων «Black in white», που παρουσιάζεται στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ από τις 21 Νοεμβρίου, από την επιμελήτρια της έκθεσης ιστορικό τέχνης Λουΐζα Καραπιδάκη με τη σύμπραξη συμμετεχόντων εικαστικών. Στην έκθεση, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζονται, επίσης, καλλιτεχνικά βιβλία παιδικής τέχνης, από τα οκτάμηνα εργαστήρια του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης.

Προβολή της ταινίας «Το Πολικό Εξπρές» Προβολή της ταινίας «Το Πολικό Εξπρές»

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου (ώρα 17:30)

Προβολή της ταινίας «Το Πολικό Εξπρές» (The Polar Express) (2004, 100') σε σκηνοθεσία Robert Zemeckis, βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο του Chris Van Allsburg, δημοφιλούς συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας. Μια νύχτα Χριστουγέννων, ένα μικρό παιδί που δεν πιστεύει στην ύπαρξη του Αι-Βασίλη ξυπνά από τον θόρυβο ενός σταματημένου έξω από το σπίτι του επιβλητικού τρένου. Θα επιβιβαστεί σ’ αυτό με άλλα παιδιά για ένα ταξίδι στον Βόρειο Πόλο, όπου θα συναντήσουν τον Άγιο των Χριστουγέννων αυτοπροσώπως. Η ταινία είναι η πρώτη που γυρίστηκε σε τεχνολογία που επιτρέπει σε ψηφιακούς ήρωες να αποτυπώνουν τα συναισθήματά τους δημιουργώντας μια μαγική ατμόσφαιρα που παρασύρει και ενήλικες στη σκέψη ότι τα όνειρα δεν αφορούν μόνον την παιδική ηλικία.

Χριστουγεννιάτικο εργαστήριο
Μετά την ταινία θα ακολουθήσει χριστουγεννιάτικο εργαστήριο, κατά τη διάρκεια του οποίου μικροί και μεγάλοι θα μεταμορφωθούν σε ξωτικά, ταράνδους, Αι-Βασίληδες και θα δημιουργήσουν μαζί χριστουγεννιάτικα στολίδια με πρώτη ύλη το χαρτί.
Η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλ. 210 3418070, Δευτ.-Παρ. 9:00-17:00.
Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, Ταύρος Τηλ: 210 3418051

www.iefimerida.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr