×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Γάμος» μόδας με όπερα, στο Μέγαρο Μουσικής

08 Νοεμβρίου 2013 12:05

Μια πρωτότυπη μουσική περφόρμανς που συνδυάζει την όπερα με τη μόδα, θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου στην αίθουσα Banquet του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Με όχημα το πάθος, στην παράσταση La passione, πέντε Έλληνες σχεδιαστές, ο Βασίλης Ζούλιας, η Ιωάννα Κουρμπέλα, ο οίκος Konstantinos Melis by Laskos, το δίδυμο Mi-Ro και η Ορσαλία Παρθένη εμπνέονται από ισάριθμες, εμβληματικές λυρικές ηρωίδες, την Τραβιάτα του Βέρντι, την Κάρμεν του Μπιζέ, την Υπνοβάτιδα του Μπελίνι, την Δαλιδά του Σεν Σανς και την Αΐντα του Βέρντι. Πέντε καταξιωμένες λυρικές τραγουδίστριες, η Ελένη Βουδουράκη, Ινές Ζήκου, Βασιλική Καραγιάννη, Έλενα Κελεσίδη και Άννα Στυλιανάκη «χρωματίζουν» το πάθος σε όλες τις εκφάνσεις του μέσα από την φωνή αλλά και το κοστούμι.

Η παράσταση είναι μια συμπαραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του περιοδικού Marie Claire του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη με αφορμή την επέτειο των 25 χρόνων της ελληνικής έκδοσης.

Το πρότζεκτ «Όπερα και Μόδα» εγκαινιάστηκε στην Εθνική Λυρική Σκηνή τον Απρίλιο του 2013 και βασίζεται σε μια ιδέα της δημοσιογράφου Ίσμας Τουλάτου η οποία έχει και την γενική επιμέλεια.

Δεν πρόκειται για επίδειξη μόδας, όπου η όπερα συνοδεύει την παρέλαση των μοντέλων. Δεν πρόκειται ούτε για συναυλία, όπου η ντίβα εντυπωσιάζει και με δημιουργίες υψηλής ραπτικής. Μέσα από το ιδιαίτερο αυτό δρώμενο, επιχειρείται να καταδειχθεί περαιτέρω ο σύγχρονος και διαχρονικός χαρακτήρας της όπερας και οι πολλές, άγνωστες δυνατότητες προσέγγισης με άλλους χώρους. Άλλωστε, τα τελευταία χρόνια η όπερα και η μόδα είναι δύο κόσμοι που όλο και περισσότερο έρχονται ο ένας κοντά στον άλλο.

Στη νέα παραγωγή, τη μουσική επιμέλεια έχει ο Δημήτρης Γιάκας και τη σκηνοθετική επίβλεψη ο Αλέξανδρος Ευκλείδης. Συμπράττει ο τενόρος Δημήτρης Πακσόγλου ενώ οι μαθήτριες και οι μαθητές της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Ντοντσάκη, δίνουν μια ξεχωριστή «πινελιά» στη βραδιά. Συμμετέχουν οι μουσικοί Κώστας Αναστασόπουλος (Α' βιολί), Νίκος Καραγιάννης (Β΄ βιολί), Ηλίας Σδούκος (βιόλα), Χρήστος Κομισόπουλος (κοντραμπάσο) και Δημήτρης Γιάκας (πιάνο).

Η παράσταση θα αναμεταδοθεί ζωντανά στην αίθουσα «Νίκος Σκαλκώτας», όπου το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να την παρακολουθήσει δωρεάν με δελτία εισόδου.

Η διανομή των δελτίων προτεραιότητας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, στις 18:30 από τα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

www.kathimerini.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr