×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δέκα χρόνια Ανοιχτό Στούντιο

30 Μαϊος 2014 16:02

Το τοπίο του σύγχρονου ελληνικού χορού ανθίζει αυτήν την περίοδο στην Αθήνα. Τις ίδιες μέρες που το Σωματείο Ελλήνων Χορογράφων παρουσιάζει το Φεστιβάλ του φέτος για πρώτη

φορά σε έναν ενιαίο χώρο σε αίθουσες του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, τα βλέμματα στρέφονται ταυτόχρονα στη μοναδική Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης, που παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει συνεχίζει ακάθεκτη χάρη στο πείσμα των μαθητών και των δασκάλων της. Μετά το ταξίδι της Hellenic Dance Company, ομάδας της Σχολής στη Νέα Υόρκη και τα θετικά σχόλια που ακούστηκαν για τους νεαρούς χορευτές της, σειρά έχει ο εορτασμός των δέκα χρόνων του Ανοιχτού Στούντιο, ενός θεσμού της ΚΣΟΤ που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της διευθύντριας Παυλίνας Βερέμη στο μικρό θέατρο της Σχολής Blackbox. Φέτος οι παραστάσεις θα δοθούν από τις 9 έως τις 23 Ιουνίου.

Οπως κάθε χρόνο, το πρόγραμμα των παραστάσεων του Ανοιχτού Στούντιο περιλαμβάνει επιλεγμένες χορογραφίες σπουδαστών της ΚΣΟΤ, demo τεχνικών σύγχρονου χορού και ένα κομμάτι ρεπερτορίου Graham («Η Ιεροτελεστία της Ανοιξης»). Ειδικό βάρος έχουν οι πρωτότυπες δημιουργίες των σπουδαστών, καθώς αυτές αποτελούν τον καρπό της δουλειάς που έχει γίνει στο μάθημα της χορογραφίας και φωτίζουν τη διαδικασία μελέτης και έρευνας που προωθεί η Σχολή.

Είναι πολύ σημαντικό για τους μαθητές της ΚΣΟΤ η επαφή με το ευρύ κοινό και η γνωριμία του με τη δουλειά που γίνεται στη Σχολή. Συνεχίζοντας μια μακρά εκπαιδευτική παράδοση, η ΚΣΟΤ διαχρονικά αποτέλεσε ένα από τα σημαντικά φυτώρια των καλλιτεχνών κυρίως του σύγχρονου χορού στην Ελλάδα. Η αποστολή της Σχολής συνεχίζει να είναι η παράδοση όχι μόνο τεχνικά άρτιων χορευτών και δασκάλων αλλά και ανήσυχων, πολυσχιδών προσωπικοτήτων, καλλιτεχνών έτοιμων να εργαστούν με αφοσίωση και φαντασία.

​​9-23/6, 9 μ.μ. Ομήρου 55, τηλ. 210 3612263.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr