Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το 1ο φεστιβάλ στην Ελλάδα αποκλειστικά αφιερωμένο στη χειροποίητη μπίρα

25 Σεπτεμβρίου 2019 18:51

Από τις 18 έως τις 20 Οκτωβρίου κάτι νέο και μοναδικό θα συμβεί στην Αθήνα: το Athens Craft Beer Festival, στο Κτήριο Νο 56 του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό και καινοτόμο φεστιβάλ αποκλειστικά αφιερωμένο στις χειροποίητες μπίρες ή, όπως έχει καθιερωθεί να ονομάζονται, στις craft μπίρες. Οι χειροποίητες μπίρες μικρής παραγωγής είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο με τεράστια δυναμική, που αναπτύσσεται ραγδαία και την Ελλάδα. Οι συγκεκριμένες μπίρες είναι φρέσκες, μοναδικές και ιδιαίτερες, με τεράστιο εύρος γεύσης που συναρπάζει ακόμα και όσους δεν είναι μυημένοι στον κόσμο της μπίρας.

Στο Athens Craft Beer Festival συμμετέχουν 34 μικροζυθοποιίες, από τη Βουλγαρία, τη Γαλλία, τη Δανία, τη Ισπανία, την Κροατία, την Ουγγαρία, τη Σερβία, τη Σουηδία, τη Τσεχία και φυσικά την Ελλάδα. Θα παρουσιάσουν πάνω από 150 μπίρες, όλες σπάνιες, πολλές εκτός αγοράς, πρωτοεμφανιζόμενες ή φτιαγμένες αποκλειστικά για το φεστιβάλ. Έλληνες και ξένοι μικροζυθοποιοί θα είναι παρόντες αυτοπροσώπως, γεμάτοι όρεξη για επικοινωνία με τους επισκέπτες.

Η επανάσταση της craft μπίρας έχει φέρει, σε παγκόσμιο επίπεδο, το ποτό αυτό στην κορυφή του ενδιαφέροντος των καταναλωτών, ανατρέποντας καθιερωμένες ιδέες. Οι ζυθοποιοί αφήνουν τη φαντασία τους ελεύθερη να δημιουργήσει αναπάντεχα, αλλά πάντα φρέσκα και άκρως ενδιαφέροντα προϊόντα που είναι ικανά να αλλάξουν την άποψη που έχουν οι περισσότεροι για τη μπίρα.

Το 1ο Athens Craft Beer Festival πλαισιώνεται από τρία εστιατόρια, που με διαφορετικά street food μενού το καθένα, θα διαθέτουν εξαιρετικό φαγητό στους επισκέπτες. Επίσης η ζυθο-απόλαυση πλαισιώνεται από ζωντανή μουσική με ήχους μπλουζ, κάντρι, ροκαμπίλι, ροκ, σόουλ κ.ά. από αγγλόφωνες ελληνικές μπάντες που θα παίξουν ζωντανά.

Το εισιτήριο του 1ου Athens Craft Beer Festival κοστίζει 3€ και περιλαμβάνει αναμνηστικό γυάλινο ποτήρι. Οι μπίρες θα κοστίζουν 1€ για δοκιμή 50 ml και 4-6€ οι περισσότερες για ένα γεμάτο ποτήρι 375 ml.

Τη διοργάνωση τού Athens Craft Beer Festival συνυπογράφουν οι εταιρείες Vinetum (διοργανώτρια της έκθεσης Ζυθογνωσία) και Cava di Patsi, το πλέον εξειδικευμένο δίκτυο διανομής craft μπίρας της χώρας.

Ώρες λειτουργίας
Παρασκευή 18 και Σάββατο 19 Οκτωβρίου: 17:00-01:00
Κυριακή 20 Οκτωβρίου: 14:00 – 23:00.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr