Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ελληνική Επανάσταση με ήρωες... Playmobil

16 Οκτωβρίου 2019 21:36

Περισσότερες από 1300 φιγούρες και αξεσουάρ έχουν χρησιμοποιηθεί στην εντυπωσιακή αναπαράσταση των σημαντικότερων γεγονότων αλλά των πιο γνωστών ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης.


Ποιος είναι ο ιδανικός τρόπος να διδαχτούν τα παιδιά την ιστορία; «Μα φυσικά το παιχνίδι» θα απαντούσαν σίγουρα τα ίδια. Σε αυτό το σκεπτικό λοιπόν βασίζεται η νέα, εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έκθεση με τίτλο «Το ’21 Αλλιώς. Η Ελληνική Επανάσταση σε διοράματα Playmobil» που ανοίγει επίσημα τις πύλες της την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου, στην κεντρική αίθουσα του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου (Μέγαρο Παλαιάς Βουλής) και θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Μαΐου.

Περισσότερες από 1300 φιγούρες και αξεσουάρ συμμετέχουν στην εντυπωσιακή αναπαράσταση των σημαντικότερων γεγονότων αλλά των πιο γνωστών ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν η Έξοδος του Μεσολογγίου, ο όρκος της Φιλικής Εταιρείας, η Πολιορκία της Τριπολιτσάς, ο Παλαίων Πατρών Γερμανός, o Δημήτριος Υψηλάντης και πολλοί ακόμη Έλληνες, φιλέλληνες αλλά και Οθωμανοί το σύντομο βιογραφικό των οποίων είναι διαθέσιμο σε μικρούς και μεγάλους επισκέπτες.

Η συνολική παρουσίαση, η οποία χαρακτηρίζεται από αμεσότητα, ζωντάνια και εντυπωσιακή λεπτομέρεια, αναπτύσσεται μέσα από 20 διαφορετικά διοράματα καθένα από τα οποία αποτελεί και μία ξεχωριστή ενότητα.

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη εγκαινίασε στα εγκαίνια της έκθεσης
«Είναι πολύ σημαντικό ότι γεγονότα όπως η Ελληνική Επανάσταση παρουσιάζονται με έναν τέτοιο εναλλακτικό τρόπο, που είναι εύληπτος, προσιτός και ευχάριστος για τις οικογένειες και τα παιδιά. Έχει σημασία οι νεαρές ηλικίες να μην αποκόπτονται από την Ιστορία και να γνωρίζουν πώς και με ποιους αγώνες δημιουργήθηκε το σημερινό ελληνικό κράτος» υπογράμμισε με νόημα η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη η οποία εγκαινίασε, την Κυριακή, την έκθεση.

Τα εύσημα για την πρωτότυπη ιδέα και την υλοποίησή της έκθεσης, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της σειράς εκδηλώσεων «1821 απηχήσεις στο σήμερα», ανήκουν στις επιμελήτριες του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, Νατάσα Καστρίτη, Παναγιώτα Παναρίτη και Ρεγγίνα Κατσιμάρδου, στον Στέλιο Μυλωνά που σχεδίασε τις φιγούρες ειδικής κατασκευής αλλά και στους συλλέκτες Γιώργο Αγγελίδη, Ντένη Βαγγόπουλο, Άγγελο Γιακουμάτο και Βασιλική Φατή η οποίοι συνέλαβαν με την συνεργασία τους.

ethnos.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr