Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι ιλιγγιώδεις αριθμοί της υπερπαραγωγής «Μόμπι Ντικ» που έρχεται στο Παλλάς

25 Φεβρουαρίου 2020 20:12

Η θρυλική ιστορία του Μόμπι Ντικ που έγραψε ο Χέρμαν Μέλβιλ γίνεται μιούζικαλ μέσα από τη σύμπραξη του Ιδρύματος Ωνάση και των Θεατρικών Σκηνών.


Η παραγωγή έρχεται στο θέατρο Παλλάς και το iefimerida συγκέντρωσε όλους τους απίστευτους αριθμούς της παραγωγής.

 

Τα πάντα είναι έτοιμα για την πρεμιέρα-πρόκληση του Μόμπι Ντικ, του έργου του Χέρμαν Μέλβιλ που έγινε μιούζικαλ σε μουσική και λιμπρέτο του Δημήτρη Παπαδημητρίου και το σκηνοθετεί ο Γιάννης Κακλέας. Από τις 24 Φεβρουαρίου στη σκηνή του Παλλάς θα δούμε με νέα προσέγγιση την ιστορία του «τρελού» καπετάνιου που πείθει όλο του το πλήρωμα να τον ακολουθήσει στην εσωτερική του αποστολή: να νικήσει τα όρια του, τη Φύση, τη Μοίρα του, να φθάσει και να ξεπεράσει τον Θεό.

Ο Μόμπι Ντικ του Παπαδημητρίου έχει στοιχεία υπερπαραγωγής. Το iefimerida εξασφάλισε τους αριθμούς πίσω από την παραγωγή που προκαλούν έκπληξη και προμηνύουν την εμπειρία θέασης του έργου. Συγκεκριμένα, το στάδιο της προ-παραγωγής διήρκησε 9 μήνες και απασχολήθηκαν συνολικά 138 άτομα! Εγιναν 430 ώρες προβών, 250 ώρες μουσικής διδασκαλίας και σημειώθηκαν 300 ώρες εγγραφής για τα backtracks της παράστασης.

Το λιμπρέτο που έγραψε ο Δημήτρης Παπαδημητρίου αποτελείται συνολικά από 29.198 λέξεις εκ των οποίων οι 14.500 λέξεις εντάσσονται στο κείμενο των ερμηνευτών. Επιστρατεύτηκαν 100 μουσικά όργανα και χορωδία 11 ατόμων για τις ηχογραφήσεις. Συνολικά επί σκηνής θα βρεθούν 21 ερμηνευτές, 11 μουσικοί και φυσικά ο μαέστρος. Εντυπωσιακά είναι και τα στοιχεία για τα κοστούμια και τα σκηνικά. Συγκεκριμένα, κατασκευάστηκαν 135 κοστούμια, 60 περούκες μούσια και μουστάκια!

{youtube}ELn56mOucTU{/yoitube}

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου παρακολουθεί την ηχογράφηση / Φωτογραφία Νίκος Κόκκας
Οθόνη 70 τ.μ. στη σκηνή για τον Μόμπι Ντικ
Θα γίνουν 32 εναλλαγές σκηνών και 30 εναλλαγές υποσκηνών, ενώ θα χρησιμοποιηθούν επιπλέον 80 σκηνικά στοιχεία (γνωστά ως props). Στη σκηνή θα κυριαρχεί μια οθόνη ολογραφικής προβολής 70 τετραγωνικών μέτρων και μια LED oθόνη 96 τ.μ.. Για την παραγωγή των βίντεο εργάστηκαν 20 καλλιτέχνες. Μέσα σε 14.000 ώρες επεξεργάστηκαν συνολικά 84.000 καρέ, ενώ δημιουργήθηκαν εννέα εντυπωσιακές ολογραμματικές προβολές videos.

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι πίσω από τη μαγεία, την τελετουργία της τέχνης, της δημιουργίας ενός σκηνικού γεγονότος, κρύβεται η λογική των αυστηρών μαθηματικών και μια οργάνωση παραγωγής που απαιτεί ακρίβεια και στρατηγική. Τα μαθηματικά αυτά περιλαμβάνουν επίσης τη δημιουργία 31 βίντεο 2D. Χρησιμοποιούνται 50 μικρόφωνα, 86 κανάλια ήχου και 40 φωτιστικές κεφαλές. Ενα ολόκληρο τεχνολογικό σύμπαν τίθεται στην υπηρεσία του Μόμπι Ντικ για τη δημιουργία ενός ξεχωριστού οπτικοακουστικού θεάματος, πάνω σε μια ιστορία παλιά, αγαπημένη, που

iefimerida.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr