Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Koρωνοϊός: Εργαζόμενοι στο Εθνικό Θέατρo δίνουν αίμα και φτιάχνουν μάσκες στα εργαστήρια του θεάτρου

26 Μαρτίου 2020 01:36

Οι άνθρωποι του θεάτρου, και δη της κρατικής σκηνής της χώρας, στηρίζει τους πολίτες με έναν τρόπο συγκινητικό, οργανώντας αιμοδοσία αλλά και κατασκευάζοντας μάσκες στα εργαστήρια του Εθνικού Θεάτρου.

 

Με το σήμα της νίκης, με ενθουσιασμό για την ιδέα της προσφοράς και της αλληλεγγύης, οι εργαζόμενοι του Εθνικού Θεάτρου προσήλθαν στο ισόγειο του θεάτρου REX την Τρίτη για να δώσουν αίμα. Αίμα πολύτιμο αυτές τις μέρες, που θα δωθεί για τις ανάγκες του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία.

Με απόλυτα μέτρα ασφαλείας και μεγάλα χαμόγελα πίσω από τις μάσκες, οι εργαζόμενοι έδωσαν αίμα και μαζί έστειλαν μήνυμα συσπείρωσης και αλληλεγγύης αυτές τις κρίσιμες ώρες.

Ομως δεν μένουν σε αυτό. Ηδη εργάζονται εντατικά στα εργαστήρια κατασκευής κοστουμιών του Εθνικού Θεάτρου φτιάχνοντας μάσκες, την ασπίδα προστασίας που βρίσκεται σε έλλειψη. Η συσπείρωση των εργαζομένων του Εθνικού Θεάτρου είναι υποδειγματική και προσφέρει ουσιαστική βοήθεια. Την ίδια ώρα στο γραφείο του καλλιτεχνικού διευθυντή Δημήτρη Λιγνάδη φτάνουν συνεχώς προτάσεις από ηθοποιούς και σκηνοθέτες που ανταποκρίθηκαν στην επιστολή του για τη δημιουργία άμεσα, ευέλικτου, νέου οπτικοαστικού πολιτιστικού υλικού.

Την ίδια ώρα ο πλούτος του αρχείου του Εθνικού Θεάτρου στο διαδίκτυο προσφέρει αυτές τις μέρες καθοριστική συμβολή στον τομέα της ψυχαγωγίας και της πνευματικής επαγρύπνισης στο κοινό. Η ιεροτελεστία και η αποστολή των τεχνών, του θεάτρου, που τελείται με κάθε τρόπο ακόμα και όταν οι αυλαίες είναι κατεβασμένες.

iefimerida.gr

 

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr