Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο προσφέρει 10 εκατ. δολάρια στο Κίεβο

09 Μαρτίου 2022 15:08
LIFESTYLE
  • LIFESTYLE
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο προσφέρει 10 εκατ. δολάρια στο Κίεβο

test2

test2

Ο ηθοποιός είναι γνωστός για τη φιλανθρωπική του δράση και την προσπάθεια ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος - Η ιστορία της γιαγιάς του από την Ουκρανία στη Γερμανία

Το υψηλότερο ποσό δωρεών που έχει δοθεί εώς σήμερα στην Ουκρανία δώρισε ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Ο διάσημος ηθοποιός φέρεται να δώρισε 10 εκατ. δολάρια στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, καθώς οι τελευταίες εξελίξεις στη χώρα, μετά την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων, είναι τραγικές.

 Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ukrinform, η δωρεά του προορίζεται και για ανθρωπιστική βοήθεια. Ο ηθοποιός που αγάπησε το κοινό παγκοσμίως από τον ρόλο του στον θρυλικό «Τιτανικό» έχει ρίζες από την χώρα, που δέχεται αυτές τις ημέρες επίθεση.

Βλέποντας τη χώρα της γιαγιάς του να «τραυματίζεται» καθημερινά από τα ρωσικά πυρά, δεν θα μπορούσε λοιπόν, να μείνει άπραγος. Η γιαγιά του γεννήθηκε στην Οδησσό, μια πόλη που βομβαρδίστηκε κι εκείνη σφοδρά τις τελευταίες εβδομάδες. Μετανάστευσε στη Γερμανία το 1917 και εκεί, γεννήθηκε η μητέρα του ηθοποιού.

 Η δωρεά από τον 47χρονο ανακοινώθηκε από το Διεθνές Ταμείο του Βίσεγκραντ, σύμφωνα με το Polish News. Σύμφωνα με τον ιστότοπό του, το Ταμείο εργάζεται για την προώθηση της περιφερειακής συνεργασίας στις τέσσερις χώρες καθώς και σε άλλες, «ιδιαίτερα στις περιοχές των Δυτικών Βαλκανίων και της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης», αναφέρει. Το Ταμείο το κάνει αυτό «χρηματοδοτώντας επιχορηγήσεις και απονέμοντας υποτροφίες και κατοικίες καλλιτεχνών μέσω του ετήσιου προϋπολογισμού του». Ο ιστότοπος λέει ότι το ταμείο είχε ετήσιο προϋπολογισμό 8 εκατομμυρίων ευρώ, που του έδιναν οι τέσσερις κυβερνήσεις, που σημαίνει ότι η δωρεά του Ντι Κάπριο έχει ξεπεράσει ακόμη και αυτό το ποσό.

Δεν είναι βέβαια, ο μόνος celebrity που στήριξε τον ουκρανικό λαό.

Mila Kunis & Ashton Kutcher Stand With Ukraine | GoFundMe

Η Μίλα Κούνις και ο Άστον Κούτσερ έχουν κάνει ήδη την κίνησή τους, προσφέροντας 3 εκατ. δολάρια στην Ουκρανία, ενώ και η Τζίτζι Χαντίντ ανακοίνωσε πως θα χαρίσει όλα τα έσοδα από τις εμφανίσεις της στις Εβδομάδες Μόδας στα θύματα του πολέμου.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Η Ελένη Μενεγάκη έκανε απόδραση στους Παξούς - Δείτε φωτογραφίες
  • Η Εύη Βατίδου δάκρυσε για τον Αλέξη Κούγια: Πλέον είμαι σίγουρη ότι δεν με ερωτεύτηκε και δεν με αγάπησε ποτέ (Βίντεο)
  • Ζωή Λάσκαρη: Κατασχέθηκαν τα κοσμήματά της - Πάγωσε ξανά η δημοπρασία με δικαστική απόφαση (Βίντεο)
  • H Monica Belucci με μαύρο δαντελένιο Dolce & Gabbana φόρεμα στο φεστιβάλ της Ταορμίνα
  • Η Κιμ Καρντάσιαν ποζάρει με μαύρα εσώρουχα στο Instagram
  • Cinderella: Ξάπλωσε στην παραλία και πόζαρε στον φακό με μικροσκοπικό μπικίνι