Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Μπακοδήμου και το μεγάλο στοίχημα, ο «Σασμός» και η μάχη των σειρών

14 Σεπτεμβρίου 2022 01:11

Σοβαρά ατοπήματα, λάθη, φάουλ. Η τηλεοπτική εξίσωση φέτος αποτελείται από αυτά τα στοιχεία και δυστυχώς ακόμη δεν ήρθαν τα χειρότερα.

Τα πρώτα στοιχεία είναι ενδεικτικά. Αλίμονο σε όποιον δεν σπεύσει βραδέως. Κυρίως όμως αλίμονο σε όποιον εκχυδαΐσει το περιεχόμενό του προκειμένου να διεκδικήσει μια πρωτιά, η οποία θα του δώσει τα πολυπόθητα νούμερα αλλά θα του στερήσει την αξιοπιστία και φυσικά την σοβαρότητα.

Φυσικά όλο αυτό διαμορφώνεται από το κοινό. Τίποτα δεν ευδοκιμεί τηλεοπτικά αν δεν βρει έδαφος πρόσφορο, δηλαδή κόσμο που θα το επιλέξει. Από την στιγμή που το χυδαίο περιεχόμενο βρίσκει αντίκρισμα, ας παύσει η τηλεοπτική κοινωνία να σοκάρεται και να κουνά το δάχτυλο στην κακή τηλεόραση. Το δικό του δάχτυλο λίγο νωρίτερα επέλεξε συνειδητά εκπομπή και αρνήθηκε να μετακινηθεί στη συνέχεια.

Τα σύννεφα άδειασαν λοιπόν αφού όλοι, ο ένας μετά τον άλλο πέφτουν από αυτά, αντικρίζοντας όλα αυτά που συμβαίνουν.. Εγώ θα παραμείνω γιατί μέχρι στιγμής όλα μοιάζουν αναπόφευκτα προβλέψιμα.

Μία παράκληση με τρεις άξονες. Κάποια στιγμή στην τηλεόραση θα πρέπει να απαγορευθεί πρώτον να ακούγονται φραπεδιέρες και κορναρίσματα στις συνεντεύξεις, δεύτερον να φαίνονται καφέδες με καλαμάκια και με τον αφρό κολλημένο στα τοιχώματα του ποτηριού και τρίτον να χορεύουν παρουσιάστριες και πανελίστες κάθε φορά που αρχίζει η εκπομπή μετά από διαφημιστικό διάλειμμα.

{https://www.youtube.com/watch?v=O4sz8sj6CVA&t=1s}

Πρεμιέρα θα κάνει η εκπομπή «Γεια σου» της Μαρίας Μπακοδήμου το ερχόμενο Σάββατο στον ΣΚΑΪ. Είναι η πρώτη φορά που ο ανταγωνισμός λειτουργεί έξυπνα. Εχοντας αποτύχει στο παρελθόν να ανταγωνιστεί το «τηλεοπτικό μπετόν», τουτέστιν την εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού, δημιουργώντας πανομοιότυπες εκπομπές με παρουσιαστές πρώτης γραμμής ή με πιο φρέσκα πρόσωπα, αποφασίζει φέτος να δοκιμαστεί με κάτι διαφορετικό. Μία πιο χιουμοριστική εκπομπή που επενδύει στην ευφυία των συντελεστών και στην αποδομητική πλευρά της τηλεόρασης, αποφεύγοντας να επενδύσει στην σκαλέτα που όλοι γνωρίζουμε ακόμη κι αν δεν υπήρξαμε αρχισυντάκτες. Ουσιαστικά είναι η επιστροφή της Μαρίας στο one woman show με διάθεση και ορμή. Με ομάδα που είναι στο ίδιο μήκος κύματος και δεν γελάει με τα αστεία της. Προτιμά να γελά ο κόσμος με αυτά που θα του πει.

{https://www.youtube.com/watch?v=ZdSDTVRBIFg}

Από Δευτέρα επιστρέφει στις οθόνες η ζώνη prime time. Με μυθοπλασία η οποία φέτος σπάει τα κοντέρ. Κακά τα ψέματα οι περισσότεροι θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους απέναντι σε μία δυναμική που διατηρεί ακόμη την ενέργειά της, τον «Σασμό» του Alpha.. Αυτό είναι το πρώτο εμπόδιο. Στη συνέχεια θα προκύψουν πολλά και η μυθοπλασία αναγκαστικά θα ξεσκαρτάρει καθώς πλέον είναι αδύνατο να βρεθεί χώρος για τόσες σειρές. Όχι στο πρόγραμμα αλλά στα σπίτια…

 Η ΕΡΤ πανηγυρίζει για τα ποσοστά της σειράς «Κάνε ότι κοιμάσαι» 13,4% στο σύνολο και 12,2% στο δυναμικό κοινό. Μόνο που καλό θα ήταν να είναι πιο ήρεμες οι αντιδράσεις καθώς ακόμη κι εγώ που δεν γνωρίζω από ποδόσφαιρο, αν κατέβω στην Λεωφόρο μόνη μου, δίχως αντίπαλο ένα γκολ θα το βάλω. Ο λογαριασμός θα έρθει την επόμενη Δευτέρα. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι δεν πρόκειται για μία καλή παραγωγή. Αξίζει πολλά.

Υ.Γ. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για κάποιον που ασχολείται μανιωδώς και «ηλιθιωδώς» με τα νούμερα είναι να γίνει ο ίδιος νούμερο. Μακριά από εμάς αυτά…

Και το κουιζάκι. Ποια πανελίστρια νιώθει ανεπιθύμητη αλλά δεν το κουνάει ούτε με…γερανό;

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr

Σχετικά Άρθρα