Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όλες οι stars «ορκίζονται» στις ταπετσαρίες- 7 ιδέες για να μεταμορφώσεις και το δικό σου σπίτι

07 Νοεμβρίου 2022 16:08

Όπως είδαμε με τις χρωματικές τάσεις του 2023, τα πράγματα στη διακόσμηση για τη νέα χρονιά γίνονται ακόμη πιο θερμά.

Ναι, ο μινιμαλισμός και τα μονόχρωμα σκούρα design γίνονται παρελθόν και τη θέση τους παίρνουν πιο έντονα χρώματα και μεγαλύτερα μοτίβα. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι με αυτήν την αλλαγή, οι ταπετσαρίες έχουν την τιμητική τους. Από την αρχή του 2022 μάλιστα οι ταπετσαρίες φάνηκε πως θα είχαν κυρίαρχη θέση σε κάθε instyle χώρο.

Όπως έχω ξαναπεί, οι ταπετσαρίες αποτελούν έναν από τους πιο εύκολους τρόπους για να αλλάξουμε τη διάθεσή μας αλλά και την όψη ενός χώρου που έχουμε βαρεθεί. Επιπλέον αυτός ο τρόπος διακόσμησης εκφράζει πολλού από εμάς, καθώς η επιλογή των σχεδίων και των χρωμάτων αντικατοπτρίζει την προσωπικότητά μας. Και δεν υπήρξε ποτέ τέτοια μεγάλη γκάμα επιλογών, από μεγάλα floral σχέδια μέχρι δροσερά γεωμετρικά ή ήσυχα pastel, που να μπορούσαν να μεταμορφώσουν τόσο ιδανικά έναν χώρο.

Φέτος είδαμε πολλές stars να επιλέγουν ταπετσαρίες για τον δικό τους προσωπικό χώρο. Η Kate Hudson, αγαπά τα έντονα patterns στους τοίχους γι΄αυτό και επιλέγει διαφορετικό σχέδιο σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού της. Μέσα από τις φωτογραφίες που ανεβάζει η ίδια στο Instagram βλέπουμε floral αλλά και γραμμικά σχέδια να είναι τα αγαπημένα της.

Τόσο το δικό της όσο και το δωμάτιο της μικρής κόρης της είναι διακοσμημένο με ταπετσαρίες,

H Gwyneth Paltrow άνοιξε το σπίτι της στο Architectural Digest στις αρχές Φεβρουαρίου 2022 και αυτό που μας έκανε υπέροχη εντύπωση ήταν η ταπετσαρία στην τραπεζαρία του σπιτιού της.

{https://www.youtube.com/watch?v=haK2TnmVoT0&t=107s}

Η κομψή ταπετσαρία θαρρείς πως είναι ζωγραφισμένη στο χέρι. Η Paltrow μπορεί να είναι μια από τις λίγες stars που επιδεικνύουν «τοιχογραφίες» μέσα από το σπίτι τους αλλά σίγουρα δεν είναι η μόνη που αναγνωρίζει την ομορφιά που μπορεί να προσφέρει. Στην πραγματικότητα, οι τοιχογραφίες-ταπετσαρίας ακολουθούν ένα αναγεννησιακό στυλ.

Αλλά ποια μοτίβα αποτελούν τα deco trends του 2023 και γιατί; Πάμε να ρίξουμε μια ματιά γιατί όπως φαίνεται η νέα χρονιά θα μας κάνει να ξεδιπλώσουμε τον interior designer που κρύβεται μέσα μας!

1.Χρησιμοποίησε ταπετσαρίες ως έργο τέχνης
Οι ταπετσαρίες που μοιάζουν σαν πίνακες ζωγραφικής είναι η ωραιότερη ιδέα για να δώσεις elegance στον τοίχο σου

2.Δημιούργησε μια γωνιά μέσα στη φύση
Μοτίβα που παραπέμπουν σε φυσικά τοπία είναι η ιδανικότερη λύση για ένα ξεκούραστο σπίτι με green πάντα διάθεση.

3.Δοκίμασε τα μεγάλα σχέδια που κάνουν τη διαφορά
Δε χρειάζεται να νιώθεις πως τα μεγάλα μοτίβα θα πνίξουν τον χώρο σου. Ακόμη κι ένα έντονο pattern με μεγάλα όμορφα σχέδια μπορεί να δώσει στυλ ακόμη και σε μικρούς χώρους. Τόλμησέ το!

4.Τοποθέτησε ταπετσαρίες από τις οποίες ξεπροβάλλουν υπέροχα σχέδια
Το να δώσεις την αίσθηση της προέκτασης, μπορεί να δημιουργήσει μια κομψή αισθητική σε κάθε γωνιά του σπιτιού σου ενώ παράλληλα χαρίζει βάθος. Δοκίμασε να τοποθετήσεις μια ταπετσαρία από τούβλα για να αναδείξεις κάδρα ή μια απλή ραφιέρα.

5.Δοκίμασε ταπετσαρίες…στο ταβάνι
Η διακόσμηση του ταβανιού με χρώμα δεν είναι κάτι καινούριο. Οι διακοσμητές έχουν πάει παρακάτω από την αίσθηση προτείνοντας την τοποθέτηση ταπετσαρίας και στον πέμπτο «τοίχο» του χώρου.

6.Δώσε ένα retro touch
Ποιος είπε όχι σε ένα flash back στα υπέροχα patterns των 70’s και των 80’s;

7.Borders παντού…
Αν θέλεις να διαχωρίσεις τα πλακάκια με τον τοίχο (ειδικά στο μπάνιο), μια υπέροχη ιδέα είναι να δημιουργήσεις πλαίσια με ταπετσαρίες.

 Εσύ, ποιο από τα deco trends θα ακολουθήσεις;

theissue.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr

Σχετικά Άρθρα