×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Το Σάββατο 5 Ιουλίου ο διάπλους Πάρου - Αντιπάρου

03 Ιουλίου 2014 12:50

Για μεθαύριο Σάββατο 5 Ιουλίου 2014 με ώρα εκκίνησης τις 18:00 είναι προγραμματισμένος ο διάπλους Πάρου - Αντιπάρου.

Για μια ακόμη χρονιά ο διάπλους Πάρου - Αντιπάρου είναι ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός, είναι μια γιορτή της κολύμβησης, είναι μία πρόκληση για μικρούς και μεγάλους, αθλητές και μη. Πρόκειται για το πέρασμα του καναλιού, μεταξύ της Πούντας Πάρου και του Λιμανιού της Αντιπάρου, μήκους 1453 μέτρων. Έλληνες και ξένοι κολυμβητές, παιδιά και μεγάλοι με όρεξη και ζωντάνια, κολυμπούν κάθε χρόνο το κανάλι, με ανταμοιβή είτε τη διάκριση, είτε το θερμό χειροκρότημα του πλήθους.

Ο Ναυτικός Όμιλος Αντιπάρου είναι ο υπεύθυνος της μεγάλης διοργάνωσης και γίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου. Με μαθήματα κολύμβησης (τμήματα για όλους, από 4 χρονών και άνω), ο Ν.Ο.Α. συμμετέχει ενεργά, από το 2004, στη διάδοση του αθλητικού ιδεώδους και στην πολιτιστική ανάπτυξη του νησιού.

Οι δηλώσεις συμμετοχής για το Διάπλου, γίνονται στα γραφεία του Ν.Ο.Α., στο Λιμάνι της Αντιπάρου, έως δύο ώρες πριν τον αγώνα. Η έναρξη του αγώνα έχει οριστεί για τις 18:00. Οι συμμετέχοντες πρέπει να δηλώσουν ότι γνωρίζουν κολύμπι. Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και τηρούνται όλοι οι κανονισμοί, όπως προβλέπεται. Σωστικές λέμβοι ακολουθούν τους κολυμβητές, καθώς και καΐκια, με τους συνοδούς των αθλητών και άλλο κόσμο, που εμψυχώνει και βοηθά ηθικά τους διαγωνιζόμενους. Όσο, όμως, προφυλαγμένοι κι αν είναι οι κολυμβητές από τους διοργανωτές, απαιτείται σωστή φυσική κατάσταση, εξάσκηση και αντοχή, για να διανύσει κανείς το κανάλι, κολυμπώντας.

Σημασία έχει η συμμετοχή, όχι η διάκριση. Όσες φορές κι αν ακουστεί η παραπάνω φράση δεν χάνει το νόημά της. Ο Διάπλους είναι μια γιορτή για όλο το νησί της Αντιπάρου. Μια καταπληκτική διαδρομή και μια αξέχαστη εμπειρία.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos