Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας "ISAF Word Championship 2014

18 Σεπτεμβρίου 2014 20:49

Αυτές τις ημέρες γίνεται στο Santander στην Ισπανία το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας "ISAF Word Championship 2014".

Το Ελληνικό δίδυμο Μάντης-Καγιαλής στην κατηγορία 470 τα πηγαίνει περίφημα και διεκδικεί μια θέση στο βάθρο των μεταλλίων. Ο τελικός στην κατηγορία θα 470 γίνει το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου οπού και θα καθοριστεί η τελική τους κατάταξη και η πρόκριση στην Ολυμπιάδα.

Οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές, Παναγιώτης Μάντης - Παύλος Καγιαλής, βρίσκονται στην 3η θέση μετά από 3 ιστιοδρομίες με βλέψεις για μετάλλιο.

Οι καιρικές συνθήκες στην Ισπανία κάθε άλλο από αναμενόμενες είναι. 3 ημέρες με πολύ ασθενείς ανέμους έφεραν δυσκολίες σε διοργανωτές και αθλητές καθώς οι ώρες αναμονής για την εκκίνηση ήταν πολλές και το άγχος μεγάλο.

Οι πολυνίκεις πρωταθλητές, Μάντης - Καγιαλής, έκαναν ένα συντηρητικό ξεκίνημα και τερμάτισαν ένατοι στην 1η ιστιοδρομία και στην επόμενη πέμπτοι. Όπως αναφέρει ο Π.Μάντης, "Από την 1η κούρσα δεν μπορείς σίγουρα να κερδίσεις ένα πρωτάθλημα, αλλά μπορείς εύκολα να το χάσεις, για αυτό και εμείς μείναμε προσηλωμένοι στο πλάνο μας και τερματίσαμε μέσα στη δεκάδα". Ο ανταγωνισμός στο Σανταντερ είναι μεγάλος καθώς εκεί κρίνονται πολλές από τις θέσεις που οδηγούν στους Ολυμπιακούς του Ρίο στη Βραζιλία. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Π. Καγιαλής " για εμάς πρώτος στόχος είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς και ύστερα κοιτάμε τα μετάλλια, ειδικά μετά το χάλκινο μετάλλιο στο περσινό παγκόσμιο. Όμως κάθε θέση στην πρώτη 8άδα είναι μεγάλη επιτυχία!"

Η 4η ημέρα της διοργάνωσης ήταν τελείως διαφορετική! Άνεμοι εντάσεως 20 μιλίων είναι ότι πιο ιδανικό για τους πολύπειρους ιστιοπλόους μας οι οποίοι κέρδισαν την 1η θέση στην 3η ιστιοδρομία, αποτέλεσμα που τους φέρνει στην 3η θέση της γενικής κατάταξης.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos