2ο αθλητικό γεγονός Serifos Sunset Race 2014

23 Σεπτεμβρίου 2014 15:30

• 5k & 10K αγώνας δρόμου

• 1,000m και 3,000m κολυμβητικός αγώνας

• Περιηγητικό μονοπάτι - trekking

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 - ΣΑΒΒΑΤΟ 27 – ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ www.serifosrace.com

Tο Σαββατοκύριακο 26 – 28 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο νησί της Σερίφου το δεύτερο μαζικό, αθλητικό event που θα περιλαμβάνει δύο αγώνες δρόμου 10 & 5 χλμ. , δύο κολυμβητικούς αγώνες 1,000 και 3,000μ. αλλά και δύο παιδικούς αγώνες έναν κολύμβησης 100μ-200μ και ένα δρόμου (FUN RACE) 500μ και 1000μ.

Η Σέριφος, η «σιδηρά νήσος» των Κυκλάδων, με την πλούσια ιστορία αλλά και την ιδιαίτερη κουλτούρα της, αποτελεί ιδανικό τόπο για τη διεξαγωγή ενός τέτοιου γεγονότος δεδομένου του μοναδικού φυσικού κάλλους και των διαδρομών που έχουν χαραχθεί.

Μετά την περυσινή μεγάλη επιτυχία των αγώνων δρόμου 5 και 10 χλμ. φέτος το πρόγραμμα εμπλουτίζεται με κολυμβητικούς αγώνες στα καταγάλανα νερά των Κυκλάδων καθώς και ένα περιηγητικό μονοπάτι μέσα στην άγρια ομορφία της Κυκλαδίτικης φύσης.

Οι δρομείς των 5 και 10 χλμ. με σημείο εκκίνησης τη Βαγιά , θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν παράλληλα με τη θάλασσα περιμετρικά του κόλπου του Κουταλά περνώντας από τις πανέμορφες παραλίες της Βαγιάς του Γανέματος και του Κουταλά απολαμβάνοντας συγχρόνως το μοναδικό ηλιοβασίλεμα της περιοχής από την μία και την άγρια ομορφιά του Κυκλαδίτικου τοπίου από την άλλη.

Οι κολυμβητές των 1,000 και 3,000 μέτρων θα έχουν την ευκαιρία να συναγωνισθούν σε δύο επίπεδα (ένα που να απευθύνεται σε όλους και ένα πιο αγωνιστικό) και να κολυμπήσουν σε μία μοναδική διαδρομή στο μεγάλο κόλπο του λιμανιού της Σερίφου.

Στόχος της διοργάνωσης είναι η καθιέρωση ενός αγώνα-θεσμού, στα πρότυπα αντίστοιχων διοργανώσεων που προσελκύουν το κοινό και έχουν αθλητικό, κοινωνικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον, ιδιαίτερα μάλιστα σε ένα νησί και σε περιόδους .

Ο αγώνας στηρίζει τις προσπάθειες για την ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση την υγεία και τον πολιτισμό για όλους τους κατοίκους της νησιωτικής Ελλάδος και ειδικά της αγονης γραμμής. Το οικονομικό πλεόνασμα από τον αγώνα θα χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση της προσπάθειας αυτής.

ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΝΗ

Υποστηρικτές μεταφοράς αθλητών από και προς το λιμάνι του Πειραιά και τα γειτονικά νησιά είναι οι εταιρείες Aegean Speed Lines και η κ/ξ Πλοίων Δυτικών Κυκλάδων οι οποίες παρέχουν σημαντικές εκπτώσεις ναύλων για τους αθλητές.

Υποστηρικτές διαμονής είναι τo ξενοδοχείo Ρίζες, to Coco-Mat Eco Residences Serifos, το Coralli Βungalows και το Indigo Studios οι οποίοι παρέχουν ειδικά εκπτωτικά πακέτα διαμονής καθώς και άλλα καταλύματα που θα ανακοινωθούν σύντομα.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΙΓΙΔΑ - ΧΟΡΗΓΟΙ

Ο αγώνας Serifos Classic Sunset Race διοργανώνεται από την ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΘΗΝΩΝ Ι.Κ.Ε. και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σερίφου, έχει δε την πλήρη υποστήριξη της Επιτροπής Τουρισμού Σερίφου, των τοπικών φορέων καθώς και πλήθους μικρών χορηγών.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos