Η ώρα του Μεγάλου Τελικού για τις 8 ομάδες του πρώτου “Hellenic Match Racing Tour” έφτασε!

27 Σεπτεμβρίου 2014 13:59

Σήμερα στο μαγευτικό Μικρολίμανο ξεκινά η τρίτη και τελευταία φάση της ιστιοπλοϊκής διοργάνωσης Hellenic Match Racing Tour.

Οι κορυφαίοι Έλληνες ιστιοπλόοι είναι έτοιμοι να προσφέρουν άλλη μια φορά πλούσιο θέαμα σε ένα συναρπαστικό τριήμερο ιστιοπλοϊκών μονομαχιών, το οποίο θα αναδείξει και το μεγάλο νικητή της φετινής διοργάνωσης.

Η μάχη για το έπαθλο αναμένεται να είναι σκληρή, καθώς έπειτα από τους αγώνες σε Πάρο και Άνδρο, η ομάδα VMG του παγκόσμιου πρωταθλητή Παναγιώτη Μάντη και η ομάδα Ursa Minor του Ιάσονα Σπανομανώλη ισοβαθμούν με 14 βαθμούς, ενώ η πολύπειρη ομάδα του Στρατή Ανδρεάδη Dark 'n Stormy περιμένει την κατάλληλη ευκαιρία να εξαπολύσει την αντεπίθεσή της, καθώς βρίσκεται μόνο 2 βαθμούς πίσω. Σε απόσταση αναπνοής και η ομάδα Tsoulfas Sailing του Θεόδωρου Τσουλφά που και αυτή με τη σειρά της "βλέπει" μια θέση στο βάθρο της διοργάνωσης.

Η σημερινή ημέρα περιελάμβανε την προκριματική φάση όπου όλες οι ομάδες αντιμετωπίζουν όλους τους αντιπάλους τους. Την πρωινή βροχή με τους ασθενείς ανέμους διαδέχτηκαν μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι διευκολύνοντας το έργο της οργανωτικής επιτροπής.

Δυνατό ξεκίνημα για την ομάδα VMG του Παναγιώτη Μάντη, που μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου και του εισιτηρίου της χώρας μας για τους Ολυμπιακού Αγώνες μαζί με τον Παύλο Καγιαλή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 470 πριν λίγες ημέρες, αποδεικνύει ότι αποτελεί και το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου του Hellenic Match Racing Tour.

Η έντονη αγωνιστική δράση θα συνεχιστεί και αύριο με μεγάλη ένταση καθώς πέρα από το υψηλό επίπεδο του ανταγωνισμού οι ιστιοπλόοι θα κληθούν να αντιμετωπίσουν και τους ισχυρούς βόρειους ανέμους.

Τρεις ημέρες γεμάτες δράση, σκληρές αναμετρήσεις και πλούσιο θέαμα περιμένουν αθλητές και θεατές από την Παρασκευή 26/9 έως την Κυριακή 28/9 στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος (ΝΟΕ) στο Μικρολίμανο. Η αγωνία αναμένεται να κορυφωθεί την τελευταία ημέρα των αγώνων, όπου και θα πραγματοποιηθούν οι τελευταίες δυνατές μάχες της elite των ιστιοπλόων για την κατάκτηση του τίτλου. Ο μεγάλος τελικός θα προβληθεί LIVE, με παράλληλο σχολιασμό (live commentary) γνωστών ιστιοπλόων, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο VIP Lounge στις εγκαταστάσεις του ΝΟΕ.

Θα ακολουθήσει η απονομή των επάθλων και αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί Cocktail Party, προσφορά των χορηγών της διοργάνωσης, "Nespresso" και "Talisker". Το πάρτυ θα πλαισιώνεται από τους υπέροχους ήχους Jazz του διεθνώς καταξιωμένου συνθέτη και σαξοφωνίστα Δημήτρη Βασιλάκη.

Αναλυτικά:

Η NESPRESSO θα προσφέρει Εκλεκτές Ποικιλίες Καφέ και Coffee Cocktails, δημιουργίες του διάσημου barista - bartender Σπύρου Κερκύρα.

Το διάσημο σκωτσέζικο Single Malt Whisky TALISKER θα προσφέρει την ιδιαίτερη καπνιστή, θαλασσινή γεύση του σε όλους τους εκλεκτούς καλεσμένους.

Ο διεθνώς καταξιωμένος Έλληνας σαξοφωνίστας Δημήτρης Βασιλάκης θα πραγματοποιήσει με το jazz τρίο του ένα ειδικό live performance.

Την εκδήλωση χορηγούν επίσης τα ελβετικά ρολόγια EDOX οπού ως ο επίσημος χρονομέτρης της διοργάνωσης θα προσφέρουν στον πρώτο νικητή ένα ιδιαίτερο κομμάτι από την συλλογή "Grand Ocean".

Την εκδήλωση, τέλος, στηρίζουν η SEA GUARDIAN κορυφαία εταιρεία στο maritime security, η Salty Bag, η πρώτη εταιρεία upcycling στην Ελλάδα, με έδρα την Κέρκυρα, η οποία δημιουργεί χειροποίητες τσάντες, ανακυκλώνοντας πανιά ιστιοπλοϊκών σκαφών η εταιρεία TVS AudioVisual με πολυετή εμπειρία στην εκμίσθωση και εμπορία οπτικοακουστικών συστημάτων, και η InflateYourIdeas με τα πρωτοποριακά προϊόντα outdoor branding που διαθέτει.

Το "Hellenic Match Racing Tour" είναι μια πρωτοβουλία της "Icarus Sailing Media" και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ε.Ο.Τ. και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού. Η διοργάνωση σκοπεύει στην ανάδειξη των Ελλήνων αθλητών και στην προώθηση του αθλήματος της ιστιοπλοΐας στην Ελλάδα, καθώς και στη διεθνή τουριστική προβολή της χώρας μας μέσω της συνεργασίας της διοργανώτριας εταιρείας "Icarus Sailing Media" με τηλεοπτικά δίκτυα του εξωτερικού.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos