Ενδοκυκλαδικοί Αγώνες Ανάπτυξης κλασικού Αθλητισμού

24 Νοεμβρίου 2014 15:25

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και την έλλειψη ακτοπλοϊκών δρομολογίων που απέτρεψαν τους συλλόγους των Ανατολικών Κυκλάδων (Νάξος, Μύκονος) να πάρουν μέρος οι Α΄ Ενδοκυκλαδικοί

αγώνες Ανάπτυξης διεξήχθησαν με μεγάλη επιτυχία, καθώς κατάφεραν να ενεργοποιήσουν ικανό αριθμό νέων αθλητών των δημοτικών σχολείων της Πάρου, της Αντιπάρου. Στους αγώνες αυτούς έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση και οι αθλητές από τον Αθλητικό Όμιλο Πάρου ο οποίος βρίσκεται στη διαδικασία αναγνώρισης από τον ΣΕΓΑΣ και ευελπιστεί η ομάδα του να αγωνιστεί στους διασυλλογικούς αγώνες των Κυκλάδων την προσεχή άνοιξη. Στους αγώνες πήρε μέρος ο Παμμηλιακός με τέσσερις αθλήτριες του αλλά και ο Ανδριακός υπό την νέα του προπονήτρια Θωμαή Δημητρίου ο οποίος μάλιστα έπρεπε να ακολουθήσει πολυήμερη δαιδαλώδη διαδρομή για να παρευρεθεί στους αγώνες και να επιστρέψει στην Άνδρο.

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει για το δημοτικό σχολείο Σερίφου το οποίο αφού έχει διοργανώσει ήδη δύο φορές τα kids athletics, έκανε το επόμενο βήμα και παρευρέθηκε σε αγώνες στίβου εκτός Σερίφου

Οι αγώνες αυτοί έγιναν υπό τη μορφή συνθέτων αγωνισμάτων (τέτραθλο) και έδωσαν την ευκαιρία στους γυμναστές και στους τεχνικούς να δουν τις δυνατότητες των αθλητών τους ευρύτερα. Εκτός από την ατομική υπήρξε και ομαδική κατάταξη.

Στο ομαδικό Παμπαίδων Α΄ νικήτρια ομάδα ήταν το Γυμνάσιο Αντιπάρου με δεύτερη την ομάδα του Α.Ο.Πάρου

Στις Παγκορασίδες Α΄νικήτρια ήταν η ομάδα του Παμμηλιακού.

Στους παμπαίδες Β΄ νικήτρια ομάδα ήταν το Δημοτικό Σχολείο Αντιπάρου με δεύτερη την ομάδα του Α.Ο.Πάρου και τρίτη το Δημοτικό Σχολείο Σερίφου.

Στις παγκορασίδες Β΄ νικήτρια ομάδα ήταν το 2ο Δημοτικό Σχολείο Παροικιάς, με δεύτερη την ομάδα του Α.Ο. Πάρου και τρίτη το Δημοτικό Σχολείο Σερίφου.

Οι αγώνες αυτοί συνδιοργανώθηκαν από τον Δήμο Πάρου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων ευχαριστεί δημόσια τον Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού κ. Γιάννη Μαργαρίτη, τον έπαρχο Πάρου κ. Κώστα Μπιζά, τον Δήμαρχο Πάρου κ. Μάρκο Κωβαίο, και τον πρόεδρο του πολιτιστικού οργανισμού Πάρου κ. Θανάση Μαρινόπουλο για την ενεργή στήριξη των διήμερων αθλητικών εκδηλώσεων.


Τα kids athletics στην Πάρο

Με επιτυχία διεξήχθησαν την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου τα kids athletics στην Πάρο. Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Στάδιο της Παροικιάς με αντιπροσωπευτικές ομάδες από τα έξι Δημοτικά Σχολεία της Πάρου, δηλαδή το 1ο και το 2ο Δ.Σ. Παροικιάς, το Δ.Σ. Νάουσας, το Δ.Σ. Αγκαιριάς, το Δ.Σ. Αρχιλόχου – Μάρπησσας, το Δ.Σ. Λευκών Κώστου και το Δ.Σ. Αντιπάρου.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από το Δήμο Πάρου υπό την επίβλεψη του δημάρχου – άνθρωπο του αθλητισμού - κ. Μάρκου Κωβαίου και του Προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης πολιτιστικής ανάπτυξης (ΚΔΕΠΑΠ) κ. Θανάση Μαρινόπουλου

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων ευχαριστεί δημόσια τους διευθυντές και τους γυμναστές των δημοτικών σχολείων της Πάρου και της Αντιπάρου για την ενεργή στήριξη της εκδήλωσης.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos